YEREL HABERLER - 03 Temmuz 2015 Cuma 17:59

Başkan Ataç Sivrihisarlılarla İftarda Bir Araya Geldi

A
A
A
Başkan Ataç Sivrihisarlılarla İftarda Bir Araya Geldi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, düzenlenen iftar yemeğinde Sivrihisarlılarla bir araya geldi.
Tepebaşı Belediyesi ile Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği ve Sivrihisar Eğitim Vakfı işbirliğinde Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri anısına düzenlenen iftar yemeği Altınsaray Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü, Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şakar, Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Aslan’ın ve Sivrihisarlıların bir araya geldiği iftarda konuşan Başkan Ataç, Sivrihisar’ın Eskişehir’in gelişimi açısında tarihte önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Zaman zaman Sivrihisarlıların Mihallıççık ve Emirdağlılar gibi bir araya gelmeleri gerektiğini ve bir arada olmalarını ifade etti. Başkan Ataç konuşmasına şöyle devam etti:
“Sivrihisarlı hemşerilerimle 4’üncü kez bir araya geliyoruz. Rahmetli babamın anısına ve baba ocağım olan Sivrihisarlı hemşerilerimizle bir arada olmak için bir olmak için her yıl iftarımızı düzenliyoruz. İftar sofrası ayırt edilmeksizin bir araya gelinen özellikli bir sofra. Bu sofrada bizlerle bereketi paylaştığınız için teşekkür ederim.”
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü, Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şakar, Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Aslan konuşmalarında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak kendilerine desteklerinden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkür ettiler. Sivrihisarlıların bir araya geldiği iftar yemeğinde ayrıca yazarlar Ziya Kandilci ve Osman Afifi, Sivrihisarı Hazretleri’nin 5’inci kuşak torunu eğitimci yazar Arif Dinçer tarafından Sivrihisar tarihinde önemli yer eden Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri ve Osman Afifi Sivrihisari Hazretleri hakkında bilgi verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da ‘Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde ‘Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi’ kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı, programın Van ilindeki paydaşları olan firmaların temsilcilerinin katılımıyla Van’da DAKA merkez binasında gerçekleştirildi. DAKA’dan yapılan açıklamada, Rol Model Programı’na Van, Muş ve Bitlis illerinde metal, mobilya/ahşap ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firmanın seçildiği belirtilerek, “Seçilen firmalara başta kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, dış ticaret ve üretim süreçleri olmak üzere farklı alanlarda teknik ve idari eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Programın temel amacı, 6 ay boyunca verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile firmaların kurumsallaşmalarını ve üretim süreçlerini geliştirerek daha rekabetçi olmalarını sağlamaktır. Program, Muş ve Bitlis’te yapılacak toplantılarla devam edecektir” denildi.