GENEL - 17 Temmuz 2018 Salı 11:50

Başkan Güler, yangın mağduru ailenin yarasını saracak

A
A
A
Başkan Güler, yangın mağduru ailenin yarasını saracak

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, çamaşır makinesinden çıktığı iddia edilen yangında mağdur olan Aydın çiftinin evini ziyaret ederek yaralarının kısa sürede sarılacağını söyledi.

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, çamaşır makinesinden çıktığı iddia edilen yangında mağdur olan Aydın çiftinin evini ziyaret ederek yaralarının kısa sürede sarılacağını söyledi.


İddiaya göre Eskişehir’in Sarıcakaya İlçesi Kapukaya Mahallesinde Celal-Nilgün Aydın çiftinin evinde yangın çıktı. Çıkan yangın itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla kontrol altına alınarak kısa sürede söndürüldü. Çamaşır makinesinin kısa devre yapması sonucu çıktığı ileri sürülen yangında geniş çaplı maddi zarar meydana geldi.


Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Aydın çiftinin yaşadığı evi ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Güler, ev sahiplerinden yangın ve oluşan hasarlar ile ilgili detaylı bilgi alırken, yaralarının kısa sürede sarılacağını söyledi. Güler “Benim ilçem ve vatandaşım hiçbir konuda mağdur olamaz. Aynı olay bugün onların yarın bizim başınıza gelebilir. İnşallah en kısa zamanda biz üzerimize düşen görev ne ise onu yerine getirerek vatandaşımızın bu kanayan yarasına merhem olmaya çalışacağız. Allah kimseye bu tür kötü olayları yaşatmasın" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Ünlü 44 yıl sonra rolleri değişti 1980 yılında Çorum’un Bayat ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında kaymakamlık makamına temsilen geçen ve bir gün boyunca makama vekalet eden Manisa Valisi Enver Ünlü 44 yıl sonra bu sefer Manisa Valisi olarak makamını 9 yaşındaki Fatma Zehra Soysal’a devretti. Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli tarafından çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı Manisa Valisi Enver Ünlü’nün makamını temsilen çocuklara devretmesiyle devam etti. Vali Ünlü çocukluğunu hatırladı Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Fatma Zehra Soysal’a makamını devreden Vali Ünlü kendisinin de 1980 yılında Çorum’un Bayat ilçesindeki 23 Nisan kutlamalarında Bayat Kaymakamı Abdulkadir Sarı’nın makamını devraldığını belirterek, "Ben de Fatma Zehra’nın yaşlarında kaymakamlığı devraldım ama ben akşama kadar devam ettim. Yangın çıkmıştı galiba kaymakam ’Akşama kadar vekalet sende’ dedi ve çektiler gittiler dağ köyüne. O zaman böyle yollar, araçlar falan yok. Ben akşama kadar epey iş yaptım Çorum Bayat’ta. Milli Eğitim Müdürü de yanıma oturdu. Çocuk parkları, okul bahçeleri talimatları verdim. Diğer çocuklar devir teslimleri yapmış ama ben akşama kadar devam ettim. Telefonu açıyorum belediye başkanı, mal müdürü ile konuşuyorum gerçekten. Tabii milli eğitim müdürü de bana tüyo veriyor ’Şu eksik var bu eksiğimiz var diye. Yıllar sonra kaymakamlıkta devir teslim yaptığımız büyüğümüz Abdulkadir Sarı ile Hatay’da vali kaymakam olarak çalıştık. Allah uzun ömür versin, ellerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı. Sokak köpeklerinin barınaklara alınmasını istedi Makama oturan minik vali Fatma Zehra Soysal ise ilk icraat olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i arayarak, "Resim, müzik ve yabancı dil gibi ücretsiz kursların artırılmasını istiyorum, okullarımıza oyun ve spor alanları yapılmasını istiyorum. Sokaktaki başıboş köpeklerin beslenerek gözetim altına alınmasını istiyorum" dedi. Minik Vali Soysal, Başkan Zeyrek’in talepleri olumlu karşıladığını ve hayata geçireceklerini söylediğini ifade etti. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli de ücretsiz kursların artırılması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Makamda gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından Manisa Gazi İlkokulu’nun 700 öğrencisi okul önünden tören alanına kortej eşliğinde gelerek kutlama programını başlattı. Manisa’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının Gazi İlkokulunun 700 öğrencisi tarafından hazırlandığı öğrenildi.
Kastamonu Taksi şoförü ormanda silahla vurulmuş halde bulunmuştu: Cinayet zanlısının taksiye binme anı kamerada Kastamonu’nun Araç ilçesinde kayıp olarak aranırken ormanda silahla vurulmuş halde bulunan ticari taksi sürücüsünün cinayet şüphelisinin ticari taksiye binme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün Kastamonu’nun Araç ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, taksi şoförü Akif Eymür’den yakınları haber alamadı. Eymür’ün yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan kayıp ihbarı üzerine, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Eymür’ün yakınları tarafından taksi şoförü Akif Eymür’ün kullandığı 37 T 6508 plakalı ticari taksi, Araç ilçesine bağlı Toygaören köyü mevkiindeki ormanlık alanda bulundu. Çevrede yapılan araştırma neticesinde taksi şoförü Akif Eymür’ün cesedi, aracından yaklaşık 500 metre uzaklıkta ormanlık alan içerisinde silahla vurulmuş halde bulundu. Cumhuriyet savcısının ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Eymür’ün cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı. Taksiye en son binen şahıs yakalandı Olayın ardından başlatılan geniş çaplı çalışma neticesinde, Eymür’ün kullandığı taksiye binen şahsın kimliği tespit edildi. Eymür kaybolmadan önce taksiye binen M.B. jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen M.B., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Cinayet şüphelisinin ticari taksiye binme anı kamerada Öte yandan, işlemleri devam eden cinayet şüphelisi M.B.’nin Eymür idaresindeki taksiye binme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde M.B.’nin caddede yürüdüğü ve karşı istikametten gelen Eymür idaresindeki ticari taksiye bindiği görülüyor. M.B. araca bindikten bir süre sonra ticari taksi hareket ederek uzaklaşıyor.
Gaziantep Gaziantep’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı Gaziantep’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Gaziantep’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in makamı öğrencilere devretmesiyle devam etti. Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in makam koltuğuna Çağdaş Ata Daşdemir ve yardımcısı olarak Duru Altınay oturdu. Temsili Vali Çağdaş Ata Daşdemir ve Duru Altınay, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, kendilerine bugünü armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andı. Çocukları makamda karşılayan Kemal Çeber ise makamını devrettiği öğrencilere Gaziantep’te yapılması gereken çalışmaları sorması üzerine makamı devralan Çağdaş Ata Daşdemir ve Duygu Altınay ise şehirde park ve yeşil alanların arttırılması, güvenliklerinin sağlanması gerektiğini söyleyerek ilgili birimlere talimat verdi. Ardından makam aracı ile kutlamaların yapıldığı Festival Park alanında kurulan gösteri alanına geçildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çocuk grubu, mini bir konser ve halk oyunu gösterisi sundu. Çoşkulu geçen kutlama törenine başta Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, İlçe kaymakamları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, İl Müdürleri, kent protokolü, çok sayıda vatandaş, çocuklar ve öğrenciler katıldı.
Erzurum Erzurum’da 23 Nisan bayram coşkusu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da törenlerle kutlandı. Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda yapılan kutlama programına Vali Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Erzurum Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, millî hakimiyetin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104. yılında gururla kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, tüm milletimize ve istikbâlimizin yegâne teminatı olan çocuklara kutlu olması temennisinde bulunurken, “23 Nisan 1920; necip milletimizin, canı ve kanı pahasına verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin, milli egemenlik ile taçlandırıldığı gurur günüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla; 600 yıl dünyaya hükmeden bir imparatorluğun küllerinden özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti doğmuş; ezelden beridir hür yaşayan milletimiz, ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşayacağını dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, geleceğin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın; aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin idraki içindeyiz. Ülkemizin daha da gelişip kalkınması, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için yarının büyükleri olan çocuklarımızın, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, okuyan gençler olarak yetişerek ülkemizin geleceğini aydınlatacaklarına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı en kalbi duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz vatanımızı bize hediye eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi. Konuşmalardan sonra öğrencilerden oluşan koro türküler söyledi, halk oyunu ekipleri gösteri yaptı.