- 07 Aralık 2017 Perşembe 15:05

Başkan Kurt, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

A
A
A
Başkan Kurt, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Av.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, geçtiğimiz günlerde Çağlan, Kayapınar ve Alanyurtlular Derneği’nde yapılan toplantıların ardından Seyitgazi Ayvalı Köyü Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi.


Toplantıda Başkan Kurt, vatandaşların sıkıntılarını, dilek ve şikayetlerini dinledi. Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine geldikleri 3 buçuk yılda, Odunpazarı Bölgesi’nde yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kurt, Odunpazarı için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Konuşmasında Eskişehirspor’un durumuna değinen Başkan Kurt, Eskişehirspor’un buralara nasıl geldiğinin herkes tarafından iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Eskişehirspor’un siyasallaştırıldığını vurgulayan Başkan Kurt, “Bu spor kulübü siyasallaştıkça, bu işi siyasetle yönetmeye devam ederlerse Eskişehirspor bu şekilde devam eder. Hiç olmadığı kadar iktidar partisi Eskişehirspor’a el koydu, yönetmeye çalıştı. Neredeyse yönetim kurullarını bile kendileri yaptı. Sonuçta takım hem küme düştü hem de borcu katlandı. Başarısız bir yönetim oldu ve bunun sonucunu bugün çözmeye çalışıyorlar. Şuana kadar da iktidar partisinden hiçbir destek alınamamış. Hiçbir destek olmadığı gibi Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, şu son 1 haftalık olağan üstü dönemde ara bulmaya çalışan heyetle görüşmemiş bile. Şimdi bir liste çıkaracaklar. Eskişehirspor’a bir suni teneffüs yapacaklar. Eskişehirspor geçici bir nefes alacak. Bu böyle gitmez. Altyapıdan adam yetiştirmediğiniz, yetiştirdiğiniz futbolcuları satıp para kazanamadığınız sürece bu iş sağdan soldan gelecek paralarla bu kadar olur” dedi.


"Biz yapıyoruz onlar kazıyor"


Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verilen bölgelere hizmet götürülmediğini anlatan Başkan Kurt, kendisinden önce Odunpazarı’nda belediye yönetimine Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanının gelmediğini belirtti. Yapılan son seçimlerle bu durumun değiştiğini kaydeden Başkan Kurt, bu açığı kapatmaya çalıştıklarını belirterek, “3 yılda, 10 yılda AKP’li belediyenin yaptığı asfalttan daha çok asfalt yaptık. Onların yaptığı parktan, yeşilden, ormandan daha çok ürettik. Başarılı da bir hizmet ürettiğimizi düşünüyorum. Aksayan taraf yok mu? Var. Bir kere iktidar partisi kadar para bulma şansımız yok. Ancak şundan emin olun, onların buldukları para ile yaptıkları işten daha çok iş yaptık. Binalarını da yapmak suretiyle 11 tane halk merkezi açtık. Orada halkımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılama yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bu hizmetle ciddi adımlar atıyoruz. Bürokrasiden ya da kendini AKP militanı gibi zanneden müdürlerden, daire amirlerinden baskılar görüyoruz, itirazlar görüyoruz. Engelleniyoruz. Örneğin, bu mahalle için en büyük sıkıntı şuanda yolların kazılması. Türk Telekom, OEDAŞ, Superonline gibi şirketler ciddi anlamda kazı yapıyor ve üstünü kapatmadan gidiyor. Bozduğu yeri düzeltmiyor ve bizi zora sokuyor. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız bütün yolları köstebek yuvasına çevirdiler ve vatandaş da bizden soruyor. Sorumlu olarak belediyeyi görüyor. Ancak bunların sorumlusu belediye değil. Afişler asıyoruz, duyurmaya çalışıyoruz, ama bir türlü uzlaşamıyoruz. Bizim hizmetimizi olumsuz göstermeye çalışan bir yapı var. Burada bizim kusurumuz yok. O nedenle de Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmelerden sonra 1 Kasım’dan itibaren bütün kazıları durdurduk. Daha önce kazılan yerlerinde biran önce düzeltilmesi gerektiğini de söylüyoruz” diye konuştu.


"Bu bölge Eskişehir’in merkezi olacak"


Yıldıztepe, Gültepe, Büyükdere, Göztepe’nin daha önce ihmal edilen mahallelerden olduğunu kaydeden Başkan Kurt, bu bölgelerin düzene sokulması gerektiğini dile getirdi. Başkan Kurt, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün olduğu bölgedeki arsayı geri aldık. Orayı bizim elimizden almışlardı, dava ile geri aldık. Geçmişten beri bu bölgede olmayan işleri hızlandırabilmek için itfaiyenin arkasındaki boşluğa Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yapacak. Bu da bu bölgenin artık Eskişehir’in merkezi olacağı anlamına geliyor. Yenikent pazar yerinin olduğu yeri kapatıp, üstüne bir kültür merkezi yapacağız. Bununla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Ancak AKP Büyükşehir Meclisi’nde çoğunlukta, bize hizmet yaptırmamak için o talebimizi reddetti. Şimdi bu meseleyi mahkemeye taşıyoruz, mahkemeden kararı çıkınca da oraya yeni bir altı kapalı pazar yeri, üstü kültür merkezi olan bir yapı yapacağız. Size yakın bir yere halk merkezi açtık. Bu halk merkezinde vatandaşların sosyal taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu halk merkezinde çocuklar için atölyeler, kadınlar için meslek edindirme atölyeleri düzenliyoruz. Gençler ve çocuklar için çeşitli sporların yapıldığı salonlar, bir de küçük sinema salonumuz var" ifadelerini kullandı.


"Kalıcı hizmetler oluşturmaya çalışıyoruz"


Son olarak kalıcı hizmetler oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Kurt şunları söyledi:


"Esas olarak da Odunpazarı Belediyesi’nde kalıcı hizmetler oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun bir tanesi Güneş Enerji Santrali idi. Enerji en pahalı şey ve Eskişehir’de de bir termik santral kurmaya çalışıyorlar. Kömürle üretilen bir elektrik, hem pahalı hem de zehirli. İnsanlar için zararlı. Biz de buna karşı çıkıyoruz. Güneş enerjisi üretelim diye bütün işlemlerimizi tamamladık. O da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde malum çoğunluk tarafından reddedildi. Ona da dava açtık, kararı bekliyoruz. Pek çok konuyu dava ile kavga ile ve inatla sürdürerek üretmeye çalışıyoruz."


Başkan Kurt, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını cevapladı, sıkıntı, dilek ve şikayetlerini dinledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.