GENEL - 03 Aralık 2016 Cumartesi 16:43

Bisiklet yolu için görme engellilerle birlikte pedalladılar

A
A
A
Bisiklet yolu için görme engellilerle birlikte pedalladılar

Eskişehir’de bir grup bisiklet sürücüsü, Batıkent Mahallesinde bisiklet yollarının yapılabileceğine dikkat çekmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde görme engelli arkadaşlarıyla birlikte pedalladı.
Eskişehir Bisiklet Derneği (VelEsbid), Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü ve Eskişehir’de bulunan iki farklı lisenin öğrencileri, Batıkent’te bulunan bir alışveriş merkezi önünde bir araya geldi. Semtlerinde bisiklet yolu isteyen yaklaşık 50 kişilik grup, Eşpedal işbirliği ile görme engelliler ile birlikte bisikletlerini sürdü. Eşpedal bisikletler eşliğinde düzenlenen etkinliğe katılan engelliler de, arkadaşlarıyla birlikte pedalladı.

"Amacımız burada planlanan bisiklet yollarının hayata geçirilmesi"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Bisiklet Derneği Başkanı Hülya Avdan, planlanan yolların bir an önce faaliyete geçmesi için bu etkinliği düzenlediklerini bildirdi. Avdan, “Görme Engelliler Spor Kulübü ile birlikte bizim eşpedal etkinliklerimiz oluyor. Onları da etkinliğe dahil ettik. Sabah onların başla etkinlikleri vardı. Batıkent’te bir tur atacağız. Bu turun amacı Batıkent’in bisiklet yollarına çok uygun olduğunu düşündüğümüz için buradaki planlanmış yolların aktifleştirilmesi ve hayata geçirilmesi. Bunun için burada pedallayacağız. Görme Engelliler Spor Kulübü ile 1 yıl önce tanıştık. O zamandan beri ikili bisiklette onlara pilotluk yapıyoruz. Gören gönüllü bir arkadaşımız önde arka oturan görme engelli arkadaşımız ile birlikte çeşitli turlar yapıyorlar. Günlük 50 kilometreyi bulan turlar yapıyoruz onlarla birlikte. Biz de çok mutluyuz, onlar da çok mutlular. Bu birliktelik umarım uzun yıllar devam eder” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir