YEREL HABERLER - 04 Aralık 2016 Pazar 13:57

Çocuk istismarına karşı Tepebaşı’nda güç birliği

A
A
A
Çocuk istismarına karşı Tepebaşı’nda güç birliği

Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Lions Kulübü, “Çocuk İstismarı ve Pedofili” konusunda önemli bir işbirliğine imza atıyor.
Tepebaşı Belediyesi’nin oluşturduğu Çocuk Çalışmaları Birimi’nin 2015 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalara Tepebaşı Lions Kulübü de güç katması ile çocuk istismarı konusunda Eskişehir’de toplumsal bilinç oluşturulması sağlanacak. Bu amaçla ilk adım olarak Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Lions Kulübü 17 Aralık 2015 tarihinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde büyük bir toplantı gerçekleştiriyor. Aile içi şiddet, çocuk istismarı ve cinsel saldırılar konusunda Türkiye’nin önemli uzmanlarından biri olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ali Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şevki Sözen ve Tepebaşı Belediyesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nden Özge Konakçı’nın katılacağı ilk oturumda sorunun aileler açısından süreci tüm boyutları ile ele alınacak.
Gerçekleşecek bu çalışmalar ile ilgili olarak basınla buluşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Tepebaşı Lions Kulüp Başkanı Lütfü Pişiren, iki kurumun çalışmalarının bir araya gelmesi ile geleceğe ışık tutulacağının altını çizdi.
Türkiye tarafından 2010 yılında imzalanan Cinsel İstismar ve Sömürüye Karşı Çocukların Korunmasına Lanzorete Sözleşmesi’ne bağlantılı olarak “Beşte Bir“ kampanyasına 11 Mayıs 2015’de dahil olduklarını belirten Başkan Ataç, çocuklara yönelik cinsel şiddet ve istismar konusunda farkındalık oluşturma ve bu alanda mücadele için gerekli yapıları meydana getirmeyi taahhüt ettiklerini belirtti. Ataç, “Bu amaçla mahallelerde aileler ve çocuklarla ilgili ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda artık Tepebaşı Lions Kulübü de bizlerle birlikte. Bu birliktelik uzun soluklu bir etkinlik ve çalışmalar serisi olacak. Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkarak ailelerin, çocuklarımızın ve toplumun bilinçlenmesini sağlayacağız” dedi.
Tepebaşı Lions Kulüp Başkanı Lütfü Pişiren de, yaptığı açıklamada “Lions kulüplerinin ana amacı hizmet etmektir. Bu doğrultuda toplumda yaygın karşılaşılan çocuk İstismarı konusunda bir şeyler yapmak gayretindeyiz. Özellikle ailelerin kendi çocuklarında yaşanan durumu fark etmeleri ve yaşanacak durumlar konusunda önem almalarını, çocuklarına nasıl davranacaklarını bilmeleri gerekmekte. Çocukların korkmadan durumu aileleri ile paylaşmalarını sağlamak için ne yapılmalı, çocuklarında oluşan tramvayı nasıl ve kimlerle çözmeli, bu suçu işleyen kişilerin nasıl tespit edilerek hangi yasal yolla cezalandırılmaları gerektiği gibi konularda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmayı hedeflenmekteyiz. Bunun için Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Lions Kulübü tarafından 17 Aralık 2016 Saat 14:00 de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde konunun uzmanlarından Prof. Dr. Şevki Sözen ve Tepebaşı Belediyesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nden Özge Konakçı’nın katılacağı panelle ile ilk çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Süreç içerisinde bu önemli işbirliği içerisinde çocuk istismarı konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı Hırvatistan’da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 2.’si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde’ye döndü. Hırvatistan’da gerçekleştirilen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda ay yıldızlı forma ile mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı. Niğde Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde karşılanan milli sporcu Kılınç’ı, antrenörü ve ailesini tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü İlket Ötgünlü, ”Daha önce iki kez Türkiye şampiyonu olan Emine Kılınç ülkemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil ederek Avrupa 2.’si oldu. İnşallah bu başarısı daha da artarak devam edecek. Kendisini tebrik ediyorum" dedi. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen milli sporcu Kılınç yaptığı açıklamada heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek, "Zorlu bir yarıştı, ben elimden gelen her şeyi yaptım. Abdurrahman hocam sayesinde Avrupa ikinciliği oldu. Şampiyonluk istiyordum ama nasipte bu bu varmış. Dünya şampiyonası var önümde, daha iyi çalışacağız" diye konuştu. Milli sporcunun annesi Fatma Erdoğan ise, "Bize duygu mutluluğu, bu sevinci yaşattığı için çok gururluyuz. Daha çok genç, ileride çok başarılı günleri olacak. İnanıyorum ve çok güveniyorum. Hocalarının da desteğiyle daha çok güzel günlere geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Antrenörü Abdurrahman Özben, milli sporcunun sakatlık yaşadığını buna rağmen güzel mücadele ettiğini belirterek diğer şampiyonalara çok daha sıkı hazırlanacaklarını söyledi.
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.