ASAYİŞ - 21 Mayıs 2015 Perşembe 11:45

Eşini Öldüren Kocanın Akıl Sağlığına Yeniden Bakılacak

A
A
A
Eşini Öldüren Kocanın Akıl Sağlığına Yeniden Bakılacak

Eskişehir’de, eşini doğum gününde çalıştığı iş yerinde pompalı tüfek ile vurarak öldürdüğü ileri sürülen sanık kocanın akıl sağlığına ikinci kez bakılacak.
18 Ekim 2014 tarihinde İki Eylül Caddesi’nde bir iş merkezinde çalışan Huriye Kara (40), eşi Halil K. (45) tarafından ‘iş arkadaşı ile kendisini aldattığı’ gerekçesiyle pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. Şüpheli koca olay sonrasında yakalanarak adliyeye sevk edilmiş, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Sanık koca Halil K.’nın yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık ile avukatlar hazır bulundu. Sanık, duruşmada pişman olduğunu dile getirdi.
Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına yönelik gelen raporu dikkate alarak yeninden Adli Tıp Kurumundan (ATK) rapor alınmasına karar verdi. Heyet, raporun beklenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32