SPOR - 29 Kasım 2022 Salı 23:37

Bahçeşehir Koleji, Avrupa'da 2'de 2 yaptı

A
A
A
Bahçeşehir Koleji, Avrupa'da 2'de 2 yaptı

Bahçeşehir Koleji, FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. hafta maçında ERA Nymburk’u 88-80 mağlup ederek Avrupa'daki ikinci galibiyetini elde etti.

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Yiğit Arslan, James Gist, Jerry Boutsiele; konuk takım ERA Nymburk ise Marek Klassen, Martin Kriz, Eric Lockett, Gerel Simmons ve Nate Watson beşiyle başladı.

Kırmızı Ejderhalar yay gerisinden bulduğu isabetlerle maça çok iyi başlayıp skoru 15-5’e getirince konuk ekip çeyreğin bitimine 6 dakika 26 saniye kala molaya başvurdu. Molanın ardından Çekya temsilcisi 9-0’lık bir seri yakalayarak skoru 15-14 yaptı ve periyodun son dört dakikasına bu skorla girildi. Muhammed’in son bölümdeki skorer oyunuyla oyundaki üstünlüğünü yeniden tesis eden Bahçeşehir Koleji, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 25-19 önde geçti.

Kırmızı Ejderhalar ikinci çeyreğe de iyi başlayan taraf oldu ve savunma sertliğiyle 6-0 seri yakalayarak ilk üç dakikayı 31-19 önde geçti. Konuk ekip, devrenin bitimine 5 dakika 42 saniye kala skor 36-25’ken bir mola daha aldı. Devrenin kalan kısmında dış atışlarla etkili olan Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 53-40 önde girdi.
Soyunma odasından iyi dönen taraf ERA Nymburk oldu ve 16-8’lik seriyle skor 61-56’ya gelince çeyreğin bitimine 5 dakika 19 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Molanın ardından ERA Nymburk 13-3’lük bir seri yakaladı ve maçın son dörtte birlik bölümüne 69-64 önde girdi.
Son çeyreğe iki ekip de savunma sertliğini artırarak başlarken ilk üç dakikalık bölüm 67-73’lük skorla geçildi. Maçın son bölümünde oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Kırmızı Ejderhalar, parkeden 88-80 galibiyetle ayrılarak FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki ikinci zaferini elde etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa İl Müdürü Öztürk; “Gelişen teknolojinin tüm imkânları ile sahadayız” Manisa’da Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak teknolojinin imkanlarını kullanarak çiftçilere her konuda destek olduklarını söyleyen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk “Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli, önerilen tavsiyelere uymaya özen göstermelidirler” dedi. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk bitkisel üretim sezonun başlamasıyla birlikte üreticilerin dikkat etmesi gereken hususlara yönelik açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik personel kadrosu ve gelişen teknolojinin tüm imkânları ile sahada olduklarını belirten İl Müdürü Öztürk; “İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görev yapan teknik personellerimiz sahadaki hastalık ve zararlı takibine yönelik olarak düzenli olarak kontroller gerçekleştirmektedir. Teknik personellerimiz gerek fenolojik gözlemler gerekse monitör tuzak kontrolleri ile hastalık ve zararlı tespitini yapmakta sosyal medya, SMS sistemi ve sahadaki çiftçi görüşmeleri ile mücadelenin doğru zamanda doğru yöntemle gerçekleşmesini sağlamaktadırlar. Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli, önerilen tavsiyelere uymaya özen göstermelidirler. Henüz SMS sistemine kaydını yaptırmamış olan üreticilerimiz ilgili İlçe Müdürlüklerine başvurarak sisteme kayıtlarını yaptırmaları önem arz etmektedir” dedi. İl genelinde 50 adet Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu, 48 adet Dijital Kameralı Feromon Tuzak bulunduğuna vurgu yapan Metin Öztürk; “Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ile bölgedeki hava sıcaklığı, ortam nemi, yağış miktarı, toprak sıcaklığı ve yaprak ıslaklığı gibi verilerin saatlik ortalamaları kaydedilmektedir. Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar ile de tarım ürünlerindeki zararlı popülasyonun takibi gerçekleştirilmektedir. Elde edilen veriler ile mücadelenin en doğru zamanda tespiti sağlanmaktadır. Bu sayede gereksiz ilaçlamalardan kaçınılmakta, ürün kayıpları önlenerek maddi kayıpların da önüne geçilmektedir. Dün olduğu gibi bugün de üreticilerimizin yanında yer almaya, onlara teknik destek vermeye devam ediyoruz. Yeni sezonun tüm üreticilerimiz için hayırlı, bereketli ve bol kazançlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.