SAĞLIK - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 13:34

Eskişehir Şehir Hastanesi gün sayıyor

A
A
A
Eskişehir Şehir Hastanesi gün sayıyor

Eskişehir’de yapımı tamamlanan Şehir Hastanesi, hizmete girmek için gün sayıyor.

Eskişehir’de yapımı tamamlanan Şehir Hastanesi, hizmete girmek için gün sayıyor.


Bölge adına önemli bir merkez olacak Şehir Hastanesinin yapımıyla yakından ilgilenen Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, hastanenin son halini beraberindeki heyetle birlikte inceledi. 333 bin metrekare kapalı alana kurulan bin 81 yatak kapasiteli Eskişehir Şehir Hastanesinin yakında hizmete gireceğini hatırlatan Vali Çakacak, tesise ulaşım konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı. Eksikliklerin en kısa sürede tamamlanacağını belirten Vali Çakacak, hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte, bölgede Eskişehir’in sağlık üssü konumuna geleceğini bildirdi. Eskişehir Şehir Hastanesinin büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Vali Çakacak, “Bölgede ilimizi sağlık merkezi konumuna getirecek olan Şehir Hastanesi en yakın sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır” dedi.


Hastane içerisindeki servisleri gezerek değerlendirmelerde bulunan Vali Çakacak, devam etmekte olan çalışmalar ve son durum hakkında yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı. Vali Çakacak’a bu incelemelerinde; Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, yüklenici firma temsilcisi ve ilgili kurum yetkilileri eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ çalışmaları başladı. Türkiye’de göl, baraj gölü, gölet ve akarsular genelinde 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren yapılan bilimsel çalışmalarda, istilacı balık türleri tespit edilmeye başlanmıştı. 2000’li yılların ilk yarısından itibaren ise mevcut su kaynaklarında istilacı balık türlerinin popülasyon yoğunluklarının hızla arttığı görülmüştü. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Nehri’ndeki istilacı türleri önleyebilmek için ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ni hazırladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan proje çerçevesinde 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle, Çifteler ilçesi sınırları dâhilinde bulunan Sakarya Nehri’nin Sakaryabaşı mevkii ile Eminekin bendi arasındaki yaklaşık 12 kilometre ve su yüzey alanı 200 hektar olarak belirlenen bölgede başladı. Çalışmalarına başlanan proje ile; Çifteler ilçesi Sakaryabaşı mevkiindeki istilacı ve doğal türlerin kompozisyon dağılımları belirleneceği, istilacı türlerin yaş, boy, ağırlık dağılımları; büyüme, kondisyon gibi temel parametreleri ile mide içeriği analizleri yapılacağı, balıkçılık biyolojisi açısından değerlendirilmesi gerçekleştirileceği ve istilacı türlere yönelik en verimli av aracı tespit edilerek, istilacı türlerin popülasyon yoğunluğunun azaltılmasında kullanımı sağlanacağı belirtildi. Proje sonunda istilacı türlerin popülasyonunu azaltmak, böylelikle mevcutta bulunan doğal türlerin beslenme, büyüme ve üreme şartları üzerindeki istilacı tür baskısının ortadan kaldırılacağının hedeflendiği açıklandı.