KÜLTÜR SANAT - 21 Mayıs 2018 Pazartesi 11:55

Eskişehirli şehit ve gaziler için ‘Cennet Taburu’ fotoğraf sergisi

A
A
A
Eskişehirli şehit ve gaziler için ‘Cennet Taburu’ fotoğraf sergisi

Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı, Eskişehirli şehit ve gaziler için ‘Cennet Taburu’ isimli bir fotoğraf sergisi açtı.

Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı, Eskişehirli şehit ve gaziler için ‘Cennet Taburu’ isimli bir fotoğraf sergisi açtı.


Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon önünde düzenlenen etkinlikte, Eskişehirli gazi ve şehitlere ait yaklaşık 100 fotoğraf sergilendi. Fotoğraf sergisine MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin ve şehit ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.



"Şehitlik mertebesinin ulviyetine erişmek, her faniye nasip olacak bir paye değildir"


Düzenlenen organizasyon ile ilgili görüşlerini paylaşan Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanı Ahmet Biricik, şehitlik ve gazilik makamına erişmenin her insana nasip olmayacağını vurguladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:


“Onlar, Yüce Allah’ın bizlere armağan ettiği kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de de buyurduğu gibi, Allah katında da rızıklandırılmaktadırlar. Şehitlik mertebesinin ulviyetine erişmek, her faniye nasip olacak bir paye değildir. Bu rütbeye ancak Allah’ın çok sevdiği kulları erişebilirler. İşte o yiğitler ki, Allah’ın davasını yere düşürmemek için can verip bayraklaştılar. Bir yanda Türk’ün varlığına düşman zihniyetler, bir yanda Türk’ün bayrağının ilelebet sancaktarlığını yapanlar. Gerektiğinde hiç düşünmeden kanını toprağa akıtan kahraman ceddimizin vatan yaptığı mukaddes Anadolu’yu bölmek isteyen vatan hainlerinin tuzaklarına, oyunlarına, saldırılarına karşı mücadeleye en önde atılan kahramanlarımızdır.”


Fotoğraf sergisini ilgiyle inceleyen vatandaşlar, düzenlenen etkinlik sebebiyle emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.