YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2016 Cuma 17:11

Esogü Öğrencilerinden Eğitime Büyük Katkı

A
A
A
Esogü Öğrencilerinden Eğitime Büyük Katkı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknoloji Eğitimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin “Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi” dersi kapsamında hazırladıkları materyaller ile Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde hazırladıkları poster çalışmaları ve materyaller, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu fuaye alanında sergilendi.
Serginin açılışına YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Açılan sergi ile hakkında konuşan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esra Eren, üniversite-okul işbirliğinin güzel bir örneğini gösterdikleri için öğrencilerini tebrik ettiğini söyledi. Eren, “Başta dekanımız olmak üzere çalışmaya desteklerini esirgemeyen Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Keskin ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Eren, öğrencilerin yaptığı çalışma hakkında ise, “Öğrencilerimiz, sınıflarında etkileşimli tahtaların ve tabletlerin bulunduğu Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ile ön görüşmeler yaptı. Öğretmenlerin etkileşimli tahtalarda ihtiyaç duydukları materyalleri belirledi. Okulun öğretmenleriyle işbirliği içinde Coğrafya, Matematik, İngilizce, Arapça ve benzeri dersler için ses, görsel, animasyon ve benzeri unsurlarla zenginleştirilmiş interaktif (etkileşimli) materyaller geliştirdiler. Çalışmaya katılan öğretmenler bu materyalleri derslerinde kullandılar” diye belirtti.
Öğretmenlerden aldıkları geri bildirimlerden de son derece memnun olduklarını bildiren Eren, öğretmenlerin bu materyalleri kullanarak işledikleri derslerin daha keyifli geçtiğini, öğrencilerin konuyu kavramalarını kolaylaştırdığını, ilgi ve motivasyonlarının artmasına yardımcı olduğunu ifade etti. Ayrıca Yrd. Doç. Dr. Esra Eren, Eğitim Fakültesi olarak, kendileriyle birlikte çalışmak isteyen bütün okullara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir