GÜNDEM - 05 Ağustos 2022 Cuma 11:23

'Süper kahramandan' acı mektup

A
A
A
'Süper kahramandan' acı mektup

Adana’da lösemi tedavisi gören ve ilik naklinin peşinden sağlığına kavuşan 8 yaşındaki Elif, bağışçısına ‘teşekkür ederim süper kahramanım’ notuyla fotoğraf çizip gönderip tanışmak istedi. Ancak küçük Elif donör olan kişinin ağabeyinden gelen “kardeşim trafik kazasında hayatını kaybetti” mektubuyla yıkıldı.

Adana’da 2 yıl önce bacaklarında morluk, yüzünde kırmızı noktalar beliren Elif Ayça Arık’a (8) lösemi teşhisi konuldu. Kemoterapi gören ve saçları dökülen Elif’e ilik nakli sonucu alındı. 9 donörün kemik iliği yüzde 100 uyumlu çıktı. En uygun kök hücre bağışçısından alınan ilik, minik kıza nakledildi. Hızla iyileşen minik Elif, hayata tutunmasını sağlayan ‘süper kahramanı’ ile tanışmak istedi. Elif Ayça, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi vasıtasıyla asla görmediği, adını dahi bilmediği donör için çizdiği resmi gönderdi.

'Süper kahramandan' acı mektup

Mektuba karşılık alamayan Elif ve ailesi, mayıs ayında ikinci bir mektup daha kaleme aldı; minik kız hayata tutunmasını sağlayan donörüyle tanışıp teşekkür etmek istediğini belirtti. Cevap, 3 ay sonrasında geldi.

“Kardeşim sizleri göremeden vefat etti”

Donörün ağabeyinin yazdığı mektupta, şu ifadeler yer aldı:

“İyi mi söylenir, iyi mi izahat yapılır bilemedim fakat kardeşim sizleri göremeden vefat etti. Sizden gelen ilk mektubu okuduğunda o denli sevinmişti ki bunu derhal bizimle paylaştı. Yüzündeki o heyecan gözümün önünden asla gitmiyor. Kardeşim, yaşamının baharındaydı. Keşke fakat keşke bu kaza yaşanmasaydı; sizler de onu tanıyabilseydiniz. Ben ve akrabalarım, sizi artık bizlerden biri olarak görüyoruz. Annem ve babam da sizlerle tanışmayı o denli fazlaca istiyorlar ki, evlatlarının acısını bir nebze de olsa bu şekilde dindirebilmeyi umuyoruz.”

'Süper kahramandan' acı mektup

“Öldüğünü duyunca fazlaca üzüldüm”

Donörden alınan ilikle hayata bağlanan Elif Ayça Arık, “Her ne kadar onu tanımasam da onu fazlaca seviyorum” dedi. Donöründen “Süper kahramanım” diye bahseden minik kız, “Öldüğünü duyunca fazlaca üzüldüm, fazlaca ağladım. Şu anda karşımda olsaydı ona sıkı sıkıya sarılıp, teşekkür ederdim” ifadesini kullandı.

“Birbirimize sarılıp ağladık”

Elif’in anası Betül Demirbaş, “Kızıma ilik nakli yapıldığı ilk günden beri donör için hep çok teşekkür ediyordum. Kızıma hayat verdiği için onunla tanışmak istedik. Direkt temas kuramadığımız için yetkililer vasıtasıyla kızımın yaptığı resmi onlara gönderip tanışmak istedik. Ancak cevap gelmedi. Daha sonra tekrar mektup geldi. Bu mektuba bir süre sonra gelen cevapla yıkıldık. Günlerce ağladım. O bir can verip gitti. Biz süper kahramanımız melek oldu diyoruz. O çok güzel bir şey yapıp daha 25 yaşında bu dünyadan melek olarak gitti. Mektubu aldığımda kızımla beraber birbirimize sarılıp ağladık. Gene de ailesine ulaşıp, onlara bir başsağlığı dileğinde bulunmak isterim. Aileyi arıyoruz. Tek talep ve arzumuz, onlara ulaşıp taziyede bulunmak, mezarına gidip dua etmek” dedi.

'Süper kahramandan' acı mektup

Anne Demirbaş, kendisinin de kök hücre bağışçısı olduğunu Türkiye’de herkesi kök hücre bağışı yapmaya davet ettiğini belirterek, “Belki verdiğiniz kök hücre Elif gibi bir kişiye can olacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.
İstanbul Ersin Destanoğlu: “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Ersin Destanoğlu, daha iyi sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Mert Günok’un yerine 11’de sahaya çıkan Ersin Destanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi bir futbolla galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getiren Destanoğlu, “Bizim için güzel bir akşamdı. Tempolu, coşkulu güzel bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde önemli bir kupa maçı var. Bugünkü maç bizi o maça da bira hazırladı. Rakibimizi de daha iyi tanıdık. Moral motivasyonumuzu yukarı çekerek daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Uzun süre sonra kazandıklarına değinen siyah-beyazlı takımın kalecisi, “Taraftarlarımız 5 maçlık serüvende bizden galibiyet bekliyordu. Biz de Serdar Hoca’yla birlikte içerideki moral ve motivasyonu sahaya yansıtıp taraftarlarımızı galibiyetle buradan uğurladığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı. “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Serdar Topraktepe’nin takımla bağını hiç kopartmadığını vurgulayan Ersin Destanoğlu, "Öncelikle Santos Hoca’ya teşekkür ederim. Buraya geldi ve takımı yukarı çıkartabilmek için elinden geleni yaptı. Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi bilen, oyuncularla iyi diyaloğu olan bir hocaydı. Bizimle hep irtibat halindeydi. Bugün için sahada neler yapmamız gerektiğini söyledi. Biz de çıkıp oynadık” diyerek sözlerini tamamladı.