- 20 Ekim 2017 Cuma 12:40

Gazi Arif Küçüktopçu yeni akülü aracına kavuştu

A
A
A
Gazi Arif Küçüktopçu yeni akülü aracına kavuştu

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Eskişehir Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, omurilik felci olan gaziye akülü araç yardımında bulundu.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Eskişehir Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, omurilik felci olan gaziye akülü araç yardımında bulundu.


Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ne üye olan Kayseri Hava İndirme Tugayı’nda silahlı yaralanma sonucu omurilik felci geçiren Arif Küçüktopçu isimli gazinin eski akülü aracı eskidiği için yeni bir akülü araca ihtiyacı vardı. Durumu öğrenen Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Şahin ve Eskişehir Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Salim Alper Kayar, Alpu’nun Bozan Köyü’nde yaşayan gazinin yanına giderek yeni akülü aracını hediye ettiler. Akülü aracına kavuştuğu için çok mutlu olan gazi Arif Küçüktopçu, akülü aracın hayatına çok yardımcı olduğunu söyledi. Konuşmasına şöyle devam eden Küçüktopçu, "Akülü araç yüzde 80 hayatımıza yardımcı oluyor. Onun sayesinde gezebiliyorum. Aracı alanlara, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Mithatpaşa, yeni cazibe merkezi olacak" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ali İhsan Alçı Bulvarı’nın Erkilet Bulvarına kesintisiz bağlantı sağlayacak olan yol çalışması, Kent Park Projesi ve Kocasinan’a yakışır yeni çevresi çalışmasıyla Mithatpaşa’ nın yeni cazibe merkezi olacağını söyledi. Mahalleye yapılan çalışmaların hem bölgeyi daha da güzelleştirdiğini hem de bölgenin değerini artırdığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; "Her bir mahallemizin kendi içerisinde karşılanması gereken ihtiyaçları var, bunları tespit ettik ve bu tespitler neticesinde çözüm üreterek mahallelerimizi Yeni Kocasinan’a hazırlıyoruz. Mahallemizin özellikle Bekir Yıldız Bulvarı’na yakın olan tarafında çocuklarımız için oyun ve park alanlarına ihtiyaç vardı. Mahallemize yeni bir park ve yeşil alan kazandırdık. İnşallah mahallemize 120 bin metrekare alanda kurulacak olan yeni bir kent parkı inşa edeceğiz. Hedefimiz, gelişim odaklı değer üreten bir Kocasinan’dır. Bu değerin tabi ki bölgeyi ciddi manada güzelleştirecektir. Bu ayrıca bölgeye değer odaklı bir noktaya getirmektir. 7’den 70’e herkese bir değer üretecek parklar zinciri kazandıracağız. Çevre Belediyeciliği içinde yüzlerce projeyi hayata geçireceğiz. Ayrıca mahallemiz Kocasinan bölgesinde nüfusu en fazla artan ve imar hareketinin en fazla olduğu mahallerden bir tanesidir. İnşallah imar hareketleriyle birlikte mahallemiz daha da güzelleşecek. Vatandaşlarımızın daha değerli ve daha güzel bir Kocasinan’da yaşamaları için elimizden geldiğince hizmetleri hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, çalışmalar tamamlandığında mahallenin çehresi tamamen değişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.
Malatya 21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli’yle ilgili savcılık iddianamesi kabul edildi Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi. 11 sanığın ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan yargılanmasına başlanacak. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketinde bin 200’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği Malatya’da yıkılan binalarla ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam ediyor. İlk depremde Battalgazi ilçesine bağlı Dabakhane Mahallesi’nde 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili de yürütülen soruşturma kapsamında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığında hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü uzmanlarınca hazırlanan bilirkişi raporunda yıkılan otel ile ilgili çarpıcı kanıtlara yer verilmişti. Binanın 1975 yılında İmar ve İskan Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik’ çerçevesinde yapıldığının belirtildiği bilirkişi raporunda ancak yıkılan otel binasının bu şartları dahi karşılayamayacak şekilde inşa edilmesi yer almıştı. Bilirkişi raporunda diğer bir dikkat çekici husus ise ilk statik projesinde yer alan 33 kolonun sonrasında yapılan mimari tadilat projesinde 28 adet olarak görüldüğü oldu. Eksik olan 5 kolonun akıbetinin ne olduğu konusunda bir bilgi yer almazken otelin tadilatlarına ilişkin de birçok projenin dosya kapsamında eksik olduğu belirtildi. Hazırlanan bilirkişi raporunda ayrıca binanın yapımında imzası olan herkesin asli kusurlu olduğu da belirtildi. Bilirkişi raporunun başsavcılığa ulaşmasının ardından hazırlanan iddianamede sanıklar A.Y, A.M.P, F.A, F.P, H.D, İ.Y, M,B, M.H.B, S.K, S.Y ve Z.K. hakkında, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlarından cezalandırılması talep edildi. Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin ardından önümüzdeki süreçte sanıkların yargılanmasına başlanacak.