GENEL - 04 Temmuz 2015 Cumartesi 10:32

İlk Sınav Stresini Anne Karnında Yaşadı

A
A
A
İlk Sınav Stresini Anne Karnında Yaşadı

Eskişehir’de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A grubu ve Öğretmenlik sınavına giren 8,5 aylık hamile kadın, “Kızımın şansına gireceğim, belki atanırım” dedi.
2015 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı için adaylar ter dökmeye başladı. Sabah saatlerinden itibaren sınav yerlerine binlerce aday akın etti. Lisans mezunları ile lisans programından mezun olabilecek durumda olanların başvurduğu sınavda adaylar güvenlik noktalarında tek tek aranarak sınav salonlarına alındı. Sınav salonlarının dışında ise aileler çocukları için dualar etti. Bu yıl KPSS sınavına 8,5 aylık anne adayı Özge Zaim Sarıoğlu da katıldı. Her riski göze alarak, sınava girip memur olmak istediğini belirten Sarıoğlu, “Bu haberi öğrenmeden önce başvuru yapmıştım. O yüzden katılıp şansımı denemek istedim. Şuan 8,5 aylık, tehlikeli bir dönem. Her an her şey olabilir. Şuanda bir korkum yok ama beklenmedik bir durumda olursa, kısmet artık. Kızımın şansına gireceğim sınava” dedi. Konuşmasının ardından anne adayı sınav salonuna girdi.
Her yıl olduğu gibi bu yılda sınava geç kalan adaylar telaş içinde sınav yerlerini bulmak için koşturmak zorunda kaldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir