GENEL - 18 Ekim 2016 Salı 10:06

İşte kadınların kış aylarında fit kalma yolları

A
A
A
İşte kadınların kış aylarında fit kalma yolları

Soğuk havalarda hareketsizlikten ve sıklaşan ev ziyaretlerinden dolayı kiloların arttığına dikkat çeken Milli Bisikletçi ve Spor Antrenörü Meriç Şeker, özellikle ev kadınlarının gün içerisinde 30 dakikalık antrenmanlarla fit kalabileceğini belirtti.
Kış mevsiminin habercisi, soğuk havaların başlangıcı sonbahar mevsimi geldi. Yazın verilen kilolar da bu dönemlerde hareketsizliğe, dengesiz beslenmeye ve vücudun soğuktan kendini soğuktan korumak istemesine bağlı olarak geri alınıyor. Çoğu kadının bu durumdan şikayetçi olduğunu dile getiren Spor Antrenörü Şeker, kadınlar için sağlıklı kalmanın ve fit olmanın haritasını çizdi.
“Günde en fazla 30 dakika antrenmanla fit kalabilirler”
Kadınların basit günlük hareketlerle kilo almaktan korunabileceğini söyleyen Şeker, “Evde fit kalma yollarına ilk olarak ip atlayarak başlayabilirler. Ama egzersiz öncesi beslenmeye çok dikkat etmeleri lazım. Hamur işleri, pastaları ve tatlıları önce bırakmaları gerekiyor. Sonrasında çok basit mekik ve şınav hareketlerini deneyebilirler. Varsa dambıllarıyla birlikte birkaç kol hareketi yapabilirler. Günde en fazla 30 dakika antrenman yaparak biraz da olsa fit kalma şansları olabilir. Eğer çok bir sağlık ve kilo problemleri yoksa düzenli yürüyüş ya da ip atlayarak birkaç egzersiz hareketleriyle fit kalabilirler ama onun dışında çok obeziteyle savaşıyorlarsa ya da bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıkları varsa kesinlikle bire bir antrenman desteği almaları gerekiyor. Çünkü spor salonlarında insanlar çok bilinçsizce antrenman yaptıkları için bu son dönemlerde sakatlıklar çok fazla arttı. Bilinçsizce spor yapmak yerine hiç yapmamaları belki şu an için daha sağlıklı olacaktır” dedi.
“Kış aylarına girildiğinde vücut üşümemek için yağ depolamaya başlıyor”
Beslenmeye de dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Meriç Şeker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Mekik ve şınav bunlar kadınlar için kolay çekilir yöntemleri var ama boyun ve bel fıtığı varsa bunlar da riskli olacaktır. Çünkü onların yer oturuş şekilleri ya da nasıl kalkacakları. Zaten kış aylarına girildiğinde vücut daha çok yağ depolamaya başlıyor üşümemek için. Normal beslenmelerini bırakmaları gerekiyor kadınların. Daha çok sebze ve meyve tüketilmesi gerekiyor. Yağlı yiyecek ve tatlılardan kaçınmaları lazım. Biraz da olsa dikkat ederlerse kontrol altına almış olacaklardır. Günlü hayatta da aktiflik çok önemli. Çünkü hareket azalıyor kışın vücut üşüdüğü için. Aktiviteler kısıtlanıyor. Bunları güçlendirmeleri gerekiyor.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin Valisi Pehlivan: "İlimiz aynı zamanda bir spor kentidir" Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu’nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, içerisinde bulundukları tesisin Türkiye’de bir numara, Avrupa’da da sayılı tesisler arasında yer aldığını belirtti. Tesisin 2013 yılında Akdeniz Oyunları vesilesiyle yapıldığını ve bugüne kadar da birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade eden Pehlivan, "Bundan sonra da hem ulusal, hem de uluslararası çok daha fazla etkinliğe ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi. Mersin’in, Akdeniz Bölgesi’nde gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse sporun yanı sıra birçok alanda yürütülen faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, şöyle konuştu: "Her alanda pek çok girişim ve yatırımın olduğu ilimizde gerçekleştirilen faaliyetlerin sayısı giderek artmaktadır. Bir yanı tarım, bir yanı sanayi, bir yanı lojistik ve ticaret, bir yanı turizm olan ilimiz aynı zamanda bir spor kentidir. Çünkü altyapımız güçlü. Özellikle Akdeniz Oyunları, tesislerimizin yenilenmesine ve yeni tesislerin yapılmasına vesile olmuştur. Cumhurbaşkanımızın ’sporu tabana yayıyoruz’ anlayışı doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımız adımlarını atıyor. 81 vilayette bütün ilçelerde spor tesisleri yapılıyor. Altyapı giderek güçleniyor. İlimiz de bu alandaki yatırımlardan ziyadesiyle faydalanıyor." Şampiyonaya katılan sporcularla gurur duyduğunu dile getiren Pehlivan, "Burada bulunmanız bizler için onur vesilesidir. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz. Yarışmalara katılan bütün sporcuları, antrenörlerimizi ve dereceye giren sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu’nun da konuşma yaptığı törende, Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcu ve takımlara ödül ve kupalarını takdim etti. Programın ardından Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde tesislerinin zarar görmesi nedeniyle maçlarını Mersin Şehir Stadyumu’nda oynayan Atakaş Hatayspor’un antrenmanlarını yaptığı tesislerde de incelemede bulundu. Vali Pehlivan’a, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de eşlik etti.