YEREL HABERLER - 20 Temmuz 2017 Perşembe 14:18

İzin şartı kalkınca çatılar güneş enerjisi panelleri ile dolacak

A
A
A
İzin şartı kalkınca çatılar güneş enerjisi panelleri ile dolacak

Binaların çatısına güneş enerjisi paneli koymak için izin alma şartı kaldırıldı.

Binaların çatısına güneş enerjisi paneli koymak için izin alma şartı kaldırıldı. Artık isteyen herkes binasının çatısına güneş enerjisi panelleri koyarak kendi elektriğini üretebilecek.


Konuyla ilgili bilgi veren Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, “Türkiye, binalarının çatısına güneş enerji paneli yatırımının önünü açacak olan devrim niteliğindeki karara imza attı. Bundan böyle güneş enerji paneli için izin aramayacak” dedi.


“2018 yılında Türkiye’de çatıların güneş panelleriyle dolması bekleniyor” diyen Sümer, “Bu şekilde hem binanın masrafları karşılanacak hem de güneşten elde edilecek fazla elektrik Türkiye Elektrik Kurumuna satılacaktır. Bina başına yılda yaklaşık 8-9 bin lira kazanç elde edilmesi beklenmektedir” ifadelerini kullandı.


Fazlasını satmak da mümkün


Eskişehir halkına da çağrıda bulunan Sümer, “Artık evinizin çatısına güneş enerji panelini koyarak kendi enerjinizi üretin. Isınmak için artık pahalı doğalgaz kullanmayalım. Binamızın çatısına güneş enerji paneli kuralım. Eskişehir halkı da doğalgaz kullanımı yerine binalarının çatılarına güneş enerjisi panelleri koyarak güneş enerjisine yönelmeli, kendi elektriğini üretmeli ve fazlasını Türk Elektrik Kurumuna satmalıdır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.