YEREL HABERLER - 27 Ocak 2015 Salı 11:57

Karikatür Atölyesinde Sertifika Heyecanı

A
A
A
Karikatür Atölyesinde Sertifika Heyecanı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 3’üncü Dönem Karikatür Atölyesi’ni tamamlayan 63 çocuk, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev’de gerçekleşen törende Tunalı, Toki Şehit Emre Bolat, Sinan Alağaç ve Ziya Gökalp okullarının öğrencileri Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehirli karikatüristlerden sertifikalarını aldı. Başkan Ataç, karikatür sanatının, binlerce sayfada anlatılmaya çalışılan kelimelere birkaç çizgi ile daha güçlü anlam yükleyerek anlatan evrensel bir dil olduğunu söyledi. Ataç, “Bu çizgi dilinin çocuklar tarafından öğrenilmesi bizler için çok değerli” dedi.
Ataç ayrıca, atölye çalışmalarının yapıldığı binaya ismi verilen Karikatürist Atila Özer’i de anarak “Eskişehir ve Türkiye adına önemli bir karikatürist olan sevgili dostum Atila Özer’i saygıyla anıyorum, onun ismi sizlerin çalışmalarıyla yaşayacak” diye konuştu.
Toplam 4 ay boyunca çalışmaları yürüten karikatüristler Atila Yakşi, Hikmet Cerrah, Cengiz Çalış, Ekrem Borazan, Yaşar Arda ve Sevil Özgür’e teşekkür belgeleri verilirken 4. Dönem Karikatür Atölye çalışmalarını yürütecek karikatüristler Erol Büyükmeriç, Sertaç Ürer ve Zafer Dilekçi de çocuklarla tanıştırıldı. Sertifika törenine katılan Atila Özer’in eşi Vicdan Bulunmaz Özer ve Eskişehir’in emektar karikatüristlerinden Beytullah Heper de çocukların ilgisiyle karikatür sanatının devam etmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek Başkan Ataç’a teşekkür etti.
Programın sonunda çocuklar Başkan Ataç ve karikatüristlerden sertifikalarını aldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir