GENEL - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 14:20

Kocaçınar Yaşam Merkezinde alzheimer anlatıldı

A
A
A
Kocaçınar Yaşam Merkezinde alzheimer anlatıldı

Odunpazarı Belediyesi, Kocaçınar Yaşam Merkezi müdavimleri için alzheimer semineri düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi, Kocaçınar Yaşam Merkezi müdavimleri için alzheimer semineri düzenledi.


Odunpazarı Belediyesi kıdemli vatandaşlar için çalışmalarına devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi; SOBE, evde banyo, bakıcı hizmetinin ardından kıdemli vatandaşlar için alzheimer semineri düzenledi. Seminerde, Kocaçınar Yaşam Merkezi müdavimlerine; yaşlılık hastalıkları, doğru ilaç kullanımı ve alzheimer hakkında bilgi verildi. Eğitimde, alzheimer hastalığının gittikçe ilerleyen bir şekilde bilişsel yeteneklerin yıkımına neden olan bir beyin hastalığı olduğu vurgulandı. Alzheimer olan kişide bellek kaybının yaşandığı belirtilirken, Alzheimer hastalığının hali hazırda tedavisi olmadığı ancak hastalığın ilerlemesini yavaşlatacak ilaçların var olduğu anlatıldı. Alzheimer belirtilerinin de anlatıldığı seminerde, hasta yakınlarına da çeşitli önerilerde bulunuldu.


Bu tür eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyleyen Kocaçınar Yaşam Merkezi müdavimleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a kendileri için yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN’lü akademisyen Tunus’ta sergi açtı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay Tunus’ta sergi açtı. Başkent Tunus’un 150 kilometre güneyinde yer alan Monastir kentinde düzenlenen resim sergisinin açılışına GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Tunuslu yetkililer, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Marina’da İlkbahar Festivali kapsamında kişisel resim sergi açan Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Tunus’ta açtığı sergiyle birlikte yurt dışındaki 9’uncu sergisi olduğunu söyledi. Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Atalay konuşmasında, “Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılının anıldığı 2023’te düzenlenen çevrim içi sergideki eserleri fiziksel sergiye dönüştürdük. 400 eser arasından seçerek 38 sanat çalışmasını bu sergi için hazırladım. Sergideki eserlerim Hazreti Mevlana’nın felsefesi ve tasavvuf kültürünü anlatıyor. Aynı zamanda Hazreti Mevlana’nın dünyaya vermek istediği sevgiyi, barışı ve herkesi kendi toplumunda barış içerisinde yaşamasını çağıran bir iklimi barındırıyor. Sergide, Hazreti Mevlana’nın felsefesi, dervişin evreni temalı bir betimleme içinde sema ritüeli çok önemli bir ortak özellik, bu özelliğe bağlı olarak sema gösterisini tanımlayan ve onun felsefi duruşunu sevgi düşüncesini ele alan çalışmalarım yer alıyor” diye konuştu.