YEREL HABERLER - 23 Şubat 2017 Perşembe 11:12

Mezatlarda kıyasıya satış

A
A
A
Mezatlarda kıyasıya satış

Eskişehir’deki güvercin meraklıları, düzenlenen mezatlardaki açık arttırmalarda farklı özelliklere sahip kuşlara sahip olmak için 50 lira ile 3 bin lira arasında para ödüyor.
Eskişehir’de güvercin besleyenler, belirli aralıklarla düzenlenen satışlar için bir araya geliyor. Genellikle kuş meraklılarının bir araya geldiği kahvehanede gerçekleştirilen satışlara, Eskişehir’in yarı sıra komşu illerden çok sayıda kişi katılıyor. Açık attırma ile satışa sunulan güvercinler için zaman zaman uzun süreli fiyat artırımları yaşanabiliyor. Satışlarına en düşük 50 lira fiyatla başlanan güvercinler, arttırmada 3 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor. Güvercin meraklıları burada hem güvercin alıyor, hem satıyor hem de kuş meraklılarıyla bir araya gelme fırsatını yakalıyor.
Mezatçı Ali Vardar, aslı amaçlarının kuş satmak olmadığını, güvercin sevenleri bir araya getirmek olduğunu söyledi. Vardar, “Çevre illerden gelen arkadaşlarımızla da bir araya geldik. Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik illerinden katılımlar bile var. Güvercin sevenler ve dernekleri hepimiz bir aradayız. Kuşlarımızın birçok özelliği var. Biz de meraklı olduğumuz için bu kuşları hem besliyor, hem satışını yapıyoruz. Kuşların kalitesine göre her şey değişiyor. 50 liradan 3 bin liraya kadar çıktığı oluyor” dedi.
Bu işin bir tutku, sevgi olduğunu, hatta bazı arkadaşların bu sebepten ailesiyle bile tartışabildiğini ifade eden Vardar, “Para kazanma amacıyla değil, bu işi severek yaptığımızdan arkadaşlarımızla sürekli bir araya geliyoruz. Güzel takla atan, uçan kuşlarımızı mezat şeklinde açık arttırmayla satıyoruz. Zaten burada kazandığımız parayı güvercinlerimizin ihtiyaçlarına harcıyoruz. Amacımız hem arkadaşlarla bir araya gelmek, hem de hayvan sevgisini herkese aşılamak” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir