POLİTİKA - 21 Mayıs 2015 Perşembe 20:42

MHP Lideri Bahçeli Eskişehir'de

A
A
A
MHP Lideri Bahçeli Eskişehir'de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Davutoğlu yanlış arıyorsa ya saraya bakmalı, ya da aynadaki akislerine başını çevirmelidir" dedi.
Eskişehir Odunpazarı Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Bahçeli, mitingde yaptığı konuşmada, Eskişehir’in geldiği nokta ile yaşananları değerlendirdi. Bahçeli, "Oyalanacak vakit yoktur. Boşa harcayacak zaman kalmamıştır. Önümüz engebelerle doludur. Tehditler her yerdedir. Tehlikeler kol gezmektedir. Eskişehir huzur cellatlarından çok çekmiştir. Eskişehir milli birlik ve kardeşlik hasımlarından bıkmıştır. Tutulmayan sözlerin kurbanıdır Eskişehir. İhmaller zincirinin mağdurudur Eskişehir. Eskişehir üretmektedir, yatırım yapmaktadır; ama yine işsiz, yine ümitsizdir. Eskişehir milli gelire destek vermektedir, fabrika bacalarını tüttürmektedir; fakat yine yoksul, yine buhrandadır. Doğrudur; sokaklarınız güzelleşiyor, Eskişehir kabuk değiştiriyor, günden güne Eskişehir farklı bir çehreye bürünüyor. Gelin görün ki her şey yüzeyde kalıyor, şekilden öteye geçemiyor. Mahalle aralarında hüzün vardır. Hanelerde hüzün hâkimdir. Çünkü işsizlik vardır. Çünkü ağır borç vardır. Çünkü sefalet hüküm sürmektedir. Çünkü gelir dağılımındaki adalet fecaat boyuttadır. Bir yanda tren hızlanırken, diğer yanda ekonomik refahınız yavaşlamaktadır. Bir yanda caddeler gelişip Eskişehir örnek bir kent olurken, diğer yanda yokluk, muhtaçlık içten içe derinleşmektedir. Eskişehir’in bir görünen, bir de görünmeyen yüzü vardır. Görünen yüzünde her şey iyidir. Her şey yolundadır. Görünmeyen yüzünde ise ekmek dilim dilim azalmaktadır. Haksızlık, hukuksuzluk, usulsüzlük yaygınlaşmaktadır. Eskişehir sürekli kan kaybetmektedir” dedi.
"AKP 4 BİN 568 GÜNLÜK İKTİDARINDA HER ŞEYİ ELİNE YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRMIŞTIR"
Başbakan’ın eski Türkiye partilerinden oluşan dört yanlışın tek bir doğru olan AKP’yi hedef aldığını dile getiren Bahçeli, “Yani tek doğru AKP’ymiş. Bu sakat mantık Eskişehir’de tutar mı? Bu marazi hesap Eskişehir’de kabul görür mü? Oysaki AKP baştan ayağa yanlıştır, yanlıştadır. Bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Yönetemeyen iktidar yanlıştadır. Teslimiyetçi yönetim yanlıştadır. Hukuktan kaçan hükümet yanlış yapmıştır. Seviyesizlik ve ilkesiz kadrolar yanlışta yarıştadır. Sıfır sorundan herkesle soruna dönen dış politika yanlış çakılmıştır. Müslüman zulmüne taşeronluk yapan BOP eş başkanı yanlışa düşmüştür. İmralı canisi ile pazarlık yapan şerefsizler yanlışın ve yozlaşmanın kucağındadır. Hülasa, AKP’nin her şeyi yanlış, her sözü aldatmadır. Davutoğlu yanlış arıyorsa ya saraya bakmalı, ya da aynadaki akislerine başını çevirmelidir. Davutoğlu dört yanlış görmek istiyorsa, kaçak ve karanlık saraya sığınan rüşvetçi bakanlara odaklanmalıdır. AKP 4 bin 568 günlük iktidarında her şeyi eline yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Bölücülüğü meşrulaştırmış, yanlış yapmıştır. Açılım kılıfıyla yıkımı maskelemiş, yanlış yapmıştır” diye konuştu.
“AKP 12 yıl 6 ay 4 gündür yanlış yoldadır” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
“Helal bahanesiyle yolsuzluğu örtmüş, yanlış yapmıştır. Harama inançlarımızı alet etmiş, yanlış yapmıştır. Bitmeyen kalkınma masalları anlatmış, yanlış yapmıştır. Hukukun çivisini çıkarmış, yanlış yapmıştır. Ahlaka operasyon yapmış, yanlışa gömülmüştür. Çözüm diye çözülmeyi savunmuş, yanlışa düşmüştür. Devleti kilitlemiş, demokrasiyi zedelemiş, özgürlükleri zayıflatmış yanlışın dibine oturmuştur. Kaldı ki 17-25 Erdoğan yanlıştır. Serok Ahmet ise her şeyiyle yanlış bir isimdir. AKP 12 yıl 6 ay 4 gündür yanlış yoldadır. Türkiye’de doğru olan ne bırakılmıştır ki, Davutoğlu AKP’nin doğruluğundan bahsetmektedir?
Doğru olan bir iktidar havuzculara sahip çıkar mı? Doğru olan bir iktidar rüşvetçileri kollar mı? Doğru olan bir iktidar soygunculara hayırsever der mi? Doğru olan bir iktidar adalet terazisini bozar mı? Doğru olan bir iktidar mahkemeden kaçar mı? Doğru olan bir iktidar hırsızlık yaparken suçüstü basılır mı, ihanete ortak olur mu? Tüm bu yanlışlar görülmesin istediler. Tüm bu utanmazlıklar duyulmasın dediler.
Hak arama yollarını engellediler. Her muhalif ve demokratik tepkiye darbe çamuru attılar. Dış güçler, karanlık odaklar, milli irade düşmanları var diyerek algı operasyonu yaptılar. Haşhaşi ilan ettikleriyle yıllarca paralel hareket ettiler, işbirliği yaptılar. Devlete, millete, vatana, bayrağa en ağır hücum ve husumeti özendirdiler, teşvik ettiler. Durmadılar, yediler. Durmadılar, yalan söylediler. Durmadılar, çalmakta ustalık dönemi yaşadılar. Bunlara karşılık yaşanacak Türkiye iddiasında olanlar, Türkiye’nin yaşaması için destek çıkmadılar. Yüzyılın projesi tantanasıyla üretimi dışladılar, vizyonsuzluklarının kurbanı oldular, AKP’ye kol kanat gerdiler. Türkiye’yi lojistik merkez yapma ve Anadolu’da mega kentler kurma hayaliyle durumu kurtarmanın, bir şey yapıyor imajı vermenin arayışına girdiler."
"ÖLMEKTEN ŞEHADETTEN BAHSEDİYOR"
AK Parti’nin kefen siyaseti yaptığını ileri süren Bahçeli, "Ölmekten, şehadetten bahsediyorlar. Kaybedeceklerini anlayınca, yeni bir mağduriyet yoluna sapıyorlar ve yine yanlış yapıyorlar, yine çuvallıyorlar.
Ne var ki, mağdur olan ne Erdoğan, ne Davutoğlu, ne de AKP kadrolarıdır. Mağdur Türkiye’dir, mağdur aziz milletimizdir, hakkı yenilen Eskişehir’dir. Eskişehir tuzağa düşmez. Eskişehir oyuna gelmez.
Türkiye’yi kefenlemeye çalışan, inançlarımıza, kültürümüze, kardeşliğimize idam fermanı yazan işbirlikçilerin kefen edebiyatına asla kanmaz. Eskişehirli AKP zihniyetinin kendisini uçuruma götüreceğini artık fark etmiştir. Bilesin ki, Eskişehirli kardeşim çaren vardır ve çok yakınındadır. Bilesin ki, Eskişehirli yalnız değilsin, yardım eli çok yakındadır. Elinizden tutacak ve yükseltecek bir kudret yanı başındadır ve yalnız başına, tek başına MHP Eskişehir’in ve Türkiye’nin hizmetindedir" ifadelerini kullandı.
"AKP TÜRKİYE’Yİ ENKAZA ÇEVİRMİŞTİR"
AK Parti’yi sert bir dille eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:
"AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye’yi enkaza çevirmiştir. AKP’ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP’ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, tercihini henüz yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanında. Teröre karşı, bölünmeye karşı, hırsızlara karşı, rüşvetçilere karşı bizimle yürü Eskişehir. Refah ve mutluluksa aradığınız; iş ve aşsa istediğiniz bizimle yürüyün. Yürüyüşümüz, korkaklara karşı cesurların yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, ahlaksızlığa karşı namusluların yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz Türkiye’nin istiklal ve istikbal yürüyüşüdür."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”