GENEL - 18 Ağustos 2015 Salı 16:29

Nijeryalı Gençler Eskişehir'de Kaynak Eğitim Alıyor

A
A
A
Nijeryalı Gençler Eskişehir'de Kaynak Eğitim Alıyor

Nijerya Kaynak Enstitüsü ve Nijerya Petrol Teknolojileri Geliştirme Fonu’nun finanse ettiği kaynak eğitimleri Eskişehir’de törenle başladı.
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından kurulan ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından faaliyetleri sürdürülen Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi’nde 20 Nijeryalı genç eğitim almaya başladı. Bu amaçla düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan ESO Başkanı Özaydemir, eğitimlerin 3 ay boyunca devam edeceğini belirterek, Nijeryalı gençlere kaynakçılık alanında bilgi ve tecrübe aktarımının da yapılacağını bildirdi. Projelerin devam edeceğini anlatan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. Özaydemir, “Odamızın kurulmasına öncülük ettiği mesleki eğitim merkezleri bugün sadece bölgemiz için değil uluslararası alanda eğitim vermekte. ESO olarak mesleki eğitime önem vermeye ve bu konuda projeler yapmaya devam edeceğiz. Eskişehir OSB tarafından faaliyetleri sürdürülen Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezinde eğitim alacak gençler, ülkelerinde aranan birer çalışan olacaklar. Çünkü merkezin teknolojisi ve alacakları eğitim uluslararası standartta. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.
Açılışta konuşan Nijerya Kaynak Enstitüsü Başkanı Dr. Solomon Iyobosa Edebiri Mon ise ,Eskişehir’de eğitim alanların Alman Kaynakçılar Cemiyeti Türkiye Şirketi GSI-SLV TR tarafından sertifikaladırılacağını kaydetti. Eğitime katılanların ülkelerine döndükten sonra binlerce Nijeryalı’ya yerel kaynak ve üretim faaliyetlerinde yararlı olacaklarını kaydeden Mon, “Bundan dolayı çok memnunuz. Ülkelerin geleceğinin endüstrileşme bağlı olduğunu ve bununda kaynak, üretim ve diğer alanlardaki güçlü kapasiteleri ile sağlanabileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra Nijerya’dan gelen gençler, Türk eğitmenlerin gözetiminde gerçekleştirilecek eğitimlere başladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir