GENEL - 18 Ocak 2017 Çarşamba 14:25

O sahneye tepkiler devam ediyor

A
A
A
O sahneye tepkiler devam ediyor

Türkiye’de gişe rekorları kıran Recep İvedik serisinin 5. filminde yer alan, Türk ve Azeri boksörlerin karşılaştığı sahne tepki çekmeye devam ediyor.
Tepkilerden biri de Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın’dan geldi. Söz konusu sahneyi kınadıklarını dile getiren Başkan Aydın, "Dünyanın dört bir tarafında Türk düşmanlığı devam ederken, bağımsız Türk cumhuriyetleri arasında ufak bir problem yaşanmasını sabırsızlıkla bekleyen bir düzine düşman varken, yabancı mihraklar elindeki medyayı kullanarak hep yalan yanlış bilgilerle Türk dünyası arasına nifak sokmaya çalışırken, ’Recep İvedik 5’ filmi ipin ucunun kaçtığının bariz göstergesidir. Türkiye’de yaşanan en ufak üzücü bir olaya kendi hanesinde yaşanmışcasına üzülen, aynı şekilde başarıya da sevinen bir Azerbaycan Türklüğü varken, ne gerek vardı ucuz ve seviyesizce bir komedi yapacağım diye kırıp dökmeye? İki kardeş ülke kötü günlerde birbirine destek olurken ne gerek vardı bir boks ringinde dövüştürmeye? Karabağ işgal altındayken, Türkiye’mizde bunca terör şehidi varken ne gerek vardı bu iki kardeşi bir şaklabanlık uğruna tekrar üzmeye? Gönül isterdi ki, boks sahnesinde Türk boksör bir Ermeni boksörü yere sersin ve tribünde Türkiye-Azerbaycan bayrakları her zaman olduğu gibi birlikte dalgalansın. Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine zarar verecek ve iki ülke Türklüğünü aşağılayacak her türlü eylem ve söylemin karşısındayız. Bu sebeple ’Recep İvedik 5’ filmini ve Şahan Gökbakar’ı şahsım ve Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği olarak kınıyoruz. Dileğimiz bu yanlışa son verilmesi ve film vizyona girmeden bu iğrenç sahnenin filmden çıkarılmasıdır. Aksi takdirde Türk milleti bunun cevabını sert bir şekilde verecektir ve filmi protesto edecektir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.