- 21 Kasım 2017 Salı 17:18

Rektör Gönen’den Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile 22 Kasım Diş Hekimleri Günü mesajı

A
A
A
Rektör Gönen’den Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile 22 Kasım Diş Hekimleri Günü mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile 22 Kasım Diş Hekimleri Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.


Gönen, yayınladığı mesajında, “Sağlığımızın vazgeçilmez bir parçası ve yaşam kalitemizin önemli bir unsuru olan ağız ve diş sağlığının korunması toplumumuzda üzerinde durulması gereken bir halk sağlığı konusudur. Ağız sağlığı ile genel sağlık durumu arasındaki yakın ilişkiyi ve hastalıkların büyük bölümünün ağız yoluyla bulaştığını göz önünde bulundurduğumuzda, ağız ve diş sağlığının korunması olası birçok hastalığın başlamadan bitmesi demektir ve bu konu hayati önem taşımaktadır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak ülkemizin en nitelikli uzman diş hekimlerini yetiştirmek ve her geçen gün sayısı artan hastalarımızın ağız ve diş sağlığı problemlerine çözüm sunmak amacıyla Diş Hekimliği Fakültemiz bünyesinde büyük ölçekli bir ağız ve diş sağlığı hastanesi kurduk. Halen dünyada uygulanan en yeni tedavi yaklaşımları ve kullanılan en ileri teknolojik cihazları, genç ve donanımlı insan kaynağı ile her gün yüzlerce hastayı tedavi eden mevcut diş hastanemiz, yeni hizmet binası ve büyük oranda artacak kapasitesi ile Eskişehir ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarımıza en üst düzeyde ağız ve diş sağlığı hizmeti vermeye devam edecek. Üniversitemizde ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin her vatandaş için eşit haklar çerçevesinde kolay ulaşılabilir olmasını hedeflemekteyiz. Çünkü özellikle çocukluk döneminden itibaren verilecek olan eğitimlerle, ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik alışkanlıkların yeni nesillere kazandırılması ve düzenli kontrollere gitme bilincinin oluşturularak koruyucu diş hekimliği anlayışının yerleştirilmesi konusunu son derece önemsiyoruz. Bu anlamlı günde vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve bu bilincin yaygınlaştırılması için büyük bir gayretle çalışan, diş hastanemiz için özverili faaliyetlere imza atan başta Diş Hekimliği Fakültemiz mensupları olmak üzere bütün diş hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.