- 26 Kasım 2015 Perşembe 13:27

Sosyal Medya Kulübü “Nedir?” Ekibini Öğrencilerle Buluşturdu

A
A
A
Sosyal Medya Kulübü “Nedir?” Ekibini Öğrencilerle Buluşturdu

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü (SMK) tarafından düzenlenen söyleşide, ’321 Medya’dan Nedir? Ekibi, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin merak ettikleri soruların da cevaplandığı söyleşide konuşmacı olan Orçun Baş, internetin insanların işini kolaylaştırdığını söyledi.
Yunus Emre Kampüsü Sinema Anadolu Salonu’nda gerçekleştirilen “Nedir? Ne değildir?” etkinliğine Sosyal Medya Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Yavuz Tuna ve Sosyal Medya Kulübü üyelerinin yanı sıra Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nden öğrenciler katıldı. Kulüp öğrencilerinin etkinliğe hazırlanış videolarının gösterilmesiyle başlanılan ve söyleşi tarzında geçen etkinliğin ilk oturumunda Burcu Bakdur ve Orçun Baş, ‘Nedir’ videolarının oluşumundan ve çıkış aşamalarından bahsetti. İkinci oturumda ise, küçükken doğru bilinen yanlışlar konuşulurken yine kulüp öğrencilerinin çektiği itiraf videoları yayınlandı.
“İNTERNET, İNSANLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”
Youtube’de oluşturdukları kanalın önemli bir sayıda takipçiye ulaştığını ifade eden Orçun Baş, bu kadar geniş bir çevreye hitap edeceklerini düşünmediklerini dile getirdi. İnternet medyasında 18’li yaşlardaki insanların iş adamı profiline büründüğünü söyleyen Baş, “Genç insanlar internetteki paylaşımlarından dolayı reklam alıyorlar ve maddi gelir sağlıyorlar. Bu kazançları da sadece kendi evlerinde çektikleri videoları yayınlayarak elde ediyorlar. Televizyon ve sinema sektöründe işlerin daha zor şartlarda yürüdüğünü düşünürsek internet, insanların işini kolaylaştırıyor. Bu sayede gençler, kendi işinin patronu, yönetmeni veya oyuncusu olabiliyor. İnternet dünyasındaki arkadaşlarımız, formatlarını kendileri belirleyip yaratıcılıklarını en yüksek seviyede gösterme şansını yakalıyorlar. Biz de bu sektörün ayrıcalıklarından yararlanmak için böyle bir proje başlattık ve internet dünyasındaki yerimizi aldık” dedi.
"İNANDIĞIMIZ İŞİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Türkiye’ye 10 ay önce geldiğini ve başlarda çok farklı projelerde yer aldığını belirten Burcu Bakdur de, sevdiği işi yapmak istediği için ‘Nedir?’ projesine dâhil olduğunu aktardı. Bakdur, “Reklam kaygısı gütmeden sevdiğimiz işi yaparak ortaya bir şeyler koyma arzusu içinde olduğumuz için reklam kendiliğinden geliyor. Kimin ne söylediğini umursamadan inandığımız işi yapmaya devam ediyoruz. Herkesin ne dediğine kulak asamayız. Sonraki süreçlerde de bu böyle devam edecek” ifadelerini kullandı.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen söyleşi, öğrencilerin ekip ve sektör hakkındaki merak ettikleri sorularının cevaplanmasıyla son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir