YEREL HABERLER - 08 Aralık 2016 Perşembe 17:08

Tabiat Turizmi Çalıştay Toplantısı

A
A
A
Tabiat Turizmi Çalıştay Toplantısı

Eskişehir’de düzenlenen Tabiat Turizmi Çalıştay Toplantısında, "Tabiat Turizmi Master Planı" katılımcılara sunuldu.
Toplantı, Eskişehir Valiliği himayesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile birlikte Orman ve Su İşleri Eskişehir Şube Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlendi. Katılımcılar arasında İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da yer aldı
Toplantının açılış konuşması Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 5. Bölge Müdür Yardımcısı Resul Doğan tarafından yapıldı. Tabiat turizmine her geçen ilginin daha da fazlalaştığını anlatan Doğan, "İnsanlar, tabiat turizmine eğim göstermeye başladılar. Ülkemizde de bildiğiniz üzere 1980 yılında başlayan deniz turizmi, 2000’li yıllarda doyuma ulaştı. Sonraki yıllarda tabiat ve inanç turizmi ilerlemeye başladı. Yani eko ve tabiat turizmi, ülkemizde Doğu Karadeniz ve Marmara bölgesinde gözle görülür bir şekilde arttı. Eskişehir özeline geldiğimizde, Tabiat Turizmi Master Planları’na paralel olarak, eylem programları da hazırladık. Eskişehir doğa turizmi konusunda biraz zayıf sayılabilir ama, toplantıya katılanların önerileri ile bu noktaları arttırmak istiyoruz. Biz bunları toplayıp bakanlığımıza sunacağız. Mesela Frig Vadisi geniş bir alanı kapsıyor. Mesela diğer illerde parkur yapılarak, eko turizm ile bölgeler canlandırılıyor. Bu sadece benim fikrim, ortaya atıyorum. Sizlerden daha güzel fikirlerin de geleceğinden eminim" dedi.
Toplantının ikinci konuşmacısı Orman Mühendisi Ergün Selvi, Eskişehir’i canlandırmak için uğraştıklarını ifade etti. Selvi, "Tabiat güzellikleri ve turistik yapısı ile zengin bir turizm potansiyeline sahip olan Eskişehir’i canlandırmak istiyoruz. Eskişehir’de korunan alan 322 bin 790 dekardır. Sahip olduğumuz parkları da önemsiyoruz. Mesela Musaözü Tabiat Parkı geliştirilmeye devam ediliyor. Eksiklikler gideriliyor. Geyik geninin gelecek nesillere aktarılması için Çatacık Geyik Gen İstasyonu var. Burada 32 tane geyik var. Bunların yanı sıra tabiat anıtlarımız da var. Eskişehir’de 29 devlet avlağı da bulunuyor. Tabiat turizminde Sivrihisar ve Kızılinler kayaları büyük rağbet görüyor. 2016-2019 yılları arasında Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi de yapılacak. Bu yıllar arasındaki yapacağımız işler arasında en önemlisi bence budur. Eskişehir’de ne var ne yok hepsi resmi olarak ortaya çıkacaktır. Mesire yerlerinde çalışmaları yapacağız. Bildiğiniz alanlardaki önerileri de sizlerden bekliyoruz" şeklinde konuştu.
"Tabiat Turizmi Master Planı"nın sunulduğu toplantıda, konuşmaların ardından katılımcılar, Eskişehir’de tabiat turizmini geliştirmek için fikirlerini sundular. Ayrıca katılımcılar, çalışma gruplarına da isimlerini yazdırarak, personellere yardımcı olacaklar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir