YEREL HABERLER - 25 Mart 2017 Cumartesi 17:46

Türk Ocağı 105 yaşında

A
A
A
Türk Ocağı 105 yaşında

Türk Ocağının kuruluşunun 105’inci yılı nedeniyle Eskişehir Türk Ocağı, Valilik Meydanında bulunan anıta çelenk bıraktı.

Türk Ocağının kuruluşunun 105’inci yılı nedeniyle Eskişehir Türk Ocağı, Valilik Meydanında bulunan anıta çelenk bıraktı. Türk Ocağı Şube Başkanı Nedim Ünal, Türkiye’nin büyük bir kucaklaşmaya, tek yumruk olmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.


Çelenk töreninde bir açıklama yapan Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Türk ocaklarının tarihteki öneminden bahsetti. Ünal, "Tarihte kurduğumuz en büyük devletin, Devlet-i Aliyyenin dağılma döneminde, bundan 105 yıl önce kutlu bir ocak kuruldu. Vatan ve millet aşkıyla dolu 190 Tıbbiyeli öğrenci. Türklüğün makûs tarihini yenmek için Türk milliyetçisi büyüklerine mektuplar yazdılar. Onlar da bu aziz millete hizmet için Türk Ocağını kurdular. Türk milletini fikir, ilim, sanat, ekonomi, eğitim gibi bütün alanlarda yüceltmek ülküsüyle şaha kalkan Türk Ocaklılar Balkan Savaşları, Birinci Dünya Harbi ve Milli Mücadelenin yaşandığı on yıllık savaş döneminde sadece fikri önderlik yapmadılar, fiilen cephelerde savaştılar. İşgal yıllarında emperyalistlere ilk direnenler de onlardı. Kapılarına ilk kilit vurulanlar da. Ama yılmadılar ve Anadolu’da Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde yeniden diriliş hareketinde mücadelelerini sürdürdüler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük ettiler” dedi.



"Birliğe ve dayanışmaya çağırıyoruz"


Başkan Ünal, Türk Ocaklarının dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin birliği ve bekası için çalıştığını söyledi. 16 Nisan’da yapılacak referanduma da değinen Ünal, “Vatanlarında öksüz bırakılan Irak ve Suriye Türkmenlerinin, Uygurların, Kırım Tatarlarının ve bütün mazlumların sesini duyurmaya çalışıyor. Türk dünyasını birliğe İslam alemini dayanışmaya çağırıyor. En başta da ülkemizin bütün yöneticilerini ve milli bütünlükten yana siyasetçilerini, kısır çekişmeleri bir yana bırakarak milli beka mücadelesinde odaklanmaya davet ediyoruz. Halk oylamasının sonucu ne olursa olsun Türkiye’nin büyük bir kucaklaşmaya, tek yumruk olmaya ihtiyacı var. Olağanüstü hal şartları içinde birlik ve beraberlik ruhunda açılan yaralar bir an önce sarılmalı, adaletin tecellisi için suçlular cezalandırılırken haksızlığa uğrayanların mağduriyetleri telefi edilmelidir. Türk Ocaklılar olarak bizler, içinden geçtiğimiz zor süreçte daima milletimizin, devletimizin ve demokrasimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.