- 21 Mayıs 2015 Perşembe 15:29

Ulusal Uçak Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Başlıyor

A
A
A
Ulusal Uçak Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Başlıyor

Eskişehir Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ve bu yıl 8’ncisi gerçekleştirilecek olan Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği kurultayına Osmangazi Üniversitesi ev sahipliği yapacak.
Kurultayın iki gün süreceğini belirten Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Ünal, amaçlarının ulusal havacılık ve uzay sanayinin gelişimi için izlenecek yol haritasının ülke ihtiyaçları göz önünde bulundurarak belirlenmesi ve bu konuda yapılacak yatırımların neler olması gerektiğini açıklamak olduğunu söyledi. Ünal, “Kurultay, ulusal uçak ve uçak mühendisliği, havacılık endüstrisindeki yatırımların maliyet etkinlik değerlendirmeleri, özgün hava aracı ve uzay mühendisliği eğitimi, hava aracı bakım onarım yenileştirme faaliyetleri ve havacılık sektöründe çalışma yaşamı konuları kapsamında gerçekleştirilecektir” dedi.
22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak olan kurultayın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü Kongre ve Kültür merkezinde başlayacağını vurgulayan Ünal, kurultayla ilgili şu bilgileri verdi:
“Kurultayda, 21 adet sunumlu ve 3 adet poster olmak üzere toplam 24 adet bildiri sunulacaktır. Ayrıca ‘Havacılık Endüstrisinin İktisadi Değerlendirmesi’ konulu bir panel ve ‘Uçak Havacılık ve Uzay Mühendislerinin Geleceği: Eğitim-İstihdam-Yaşam’ konularını tartışacağımız bir forum, ‘Havacılık Sektöründe Kullanılan Yaygın Tahribatsız Muayene Yöntemleri ve 1. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı Uygulamaları’ konulu bir atölye çalışması gerçekleştirilecektir.
Şubemiz bünyesinde faaliyet gösteren Havacılık Faaliyetleri Komisyonu tarafından havacılığa olan ilgiyi ve havacılık sevgisini arttırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak düzenlenen Eskişehir ve Havacılık konulu resim ve afiş yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecektir.”
Ünal, kurultaya, ilgili kurum ve kuruluşlarını ve havacılığa ilgi duyan herkesin katılımını beklediklerini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 31 Mart Yerel Seçimlerine özel Ankara ve İstanbul’da basın merkezleri kuracak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul’da “Basın Merkezi” kurulacak. 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Türkiye’nin yanı sıra uluslararası kamuoyunda da ilgi ile takip edilmesi bekleniyor. Başkanlık tarafından kurulacak basın merkezleri ile ulusal ve uluslararası basın mensuplarının seçime ilişkin gelişmeleri sağlıklı ve hızlı bir şekilde takip etmelerine katkı sunmak amaçlanıyor. Basın merkezleri gün boyunca, ulusal ve yerleşik uluslararası basın mensupları ile seçimleri izlemek üzere yurt dışından gelen uluslararası basın mensuplarının kullanımına açık olarak hizmet verecek. Basın mensuplarına seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanının yanı sıra teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkânı sunulacak. Gün boyunca akademisyenler, kanaat önderleri, kamu kurum temsilcileri tarafından da ziyaret edilecek basın merkezlerinde, ulusal ve uluslararası basın mensupları konuklarla röportajlar yapabilecek. Öte yandan, basın merkezlerinde, Türkiye’nin geçmişten günümüze çok partili siyasi hayatı, demokrasi ve seçim tecrübeleri, seçim kampanyalarına ilişkin fotoğraf ve görüntüleri içeren “Türkiye’nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi” temalı sergi yer alacak. Basın merkezleri 31 Mart Pazar günü saat 14.00’ten itibaren basın mensuplarının hizmetine açık olacak. Seçim basın merkezleri Ankara’da Point Hotel Ankara, İstanbul’da ise The Marmara Taksim Hotelde kurulacak.