GENEL - 13 Kasım 2018 Salı 18:36

Vali Çakacak, il genelindeki asayişi değerlendirdi

A
A
A
Vali Çakacak, il genelindeki asayişi değerlendirdi

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, il ve ilçelerde bulunan, insanların can ve mal güvenliğin tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların yıkımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, il ve ilçelerde bulunan, insanların can ve mal güvenliğin tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların yıkımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Eskişehir kent merkezi ve ilçelerdeki metruk binalarla ilgili yapılan çalışmaları ve genel asayişi değerlendiren Vali Özdemir Çakacak, bağımlılık ve uyuşturucuyla ilgili gençlerin zarar görmesini engelleyici konularda yapılması gereken hususlar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından ciddi tedbirler alındığını ve bu konuda önemli mesafe kaydedildiğini söyledi. Metruk binaların uyuşturucu kaçakçılığında ve kullanımında, sigara kaçakçılığında, bu maddelerin saklanmasında ve gizlenmesinde kullanımı ile ilgili bir dizi tedbirlerin emniyet güçleri tarafından alındığını dile getiren Vali Çakacak, “Ülkemizin geleceğini teşkil edecek olan gençlerimizi zehirlemeye çalışıyorlar. Uyuşturucu ile mücadele konusunda metruk binalar suç odağı teşkil etmektedir. Eskişehir Valiliği olarak; suç odağı haline gelen, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların yıkımı ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Yapılan bu çalışmaları ve ilimizdeki genel asayişi değerlendirmek için bir araya geldik. İlimiz genelinde mahalle aralarında bulunan metruk binaların, yarım kalan inşaatların çoğu zaman alkol, uyuşturucu ya da bağımlılık oluşturan madde kullanımına elverişli ortam oluşturduğu gözlenmiştir. Bu durumun önüne geçilebilmesi için Valiliğimiz koordinesinde, belediyelerimiz, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız işbirliğiyle, metruk ya da yarım kalan inşaatlarda gerekli önleyici ve engelleyici tedbirlerin alınması, yıkılması gereken binaların bir an önce yıkılması/yıktırılması, yıktırılamayan binaların kullanımını engelleyecek fiziki tedbirlerin aldırılması konusunda gerekli çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.


Okul çevrelerindeki güvenliğe büyük önem verdiklerini bildiren Vali Çakacak, “Velilerimizin çocuklarını okula gönderdikten sonra gönül rahatlığı içerisinde olması bizim ilk önceliğimizdir. Emniyet güçlerimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi şartlarda yetiştirilmesini amaçlayarak, madde bağımlılığından ve özellikle uyuşturucu satıcılardan uzak durmaları karşısında ciddi tedbirler aldı. Güvenli okul oluşturmak adına okul çevrelerinde alınan çok önemli tedbirler var. Okul önlerinde ve çevrelerinde okulla alakası olmayanların beklememesi için Valilik emri yayınladık. Öğrencilerimizi ve çocuklarımızı rahatsız edecek şahıslar olduğunda, güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yaparak, o kişilere gerekli cezai işlemi uyguluyor. Güvenlik güçlerimizi yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.


Şehrin giriş noktalarında bulunan güvenlik uygulamalarından iyi sonuçlar alındığını söyleyen Vali Çakacak, okul servislerinin sıkça denetlenmesini ve servis araçlarının gereken kurallara hassasiyetle uymasını istedi. Trafik kazalarının yoğun olduğu bölgelerde gerekli tedbirlerin alınarak, o bölgede denetimlerin sıklaştırılması gerektiğine vurgu yapan Vali Çakacak, trafik kazalarında dikkat dağılımının büyük etken olduğunu ifade etti. “Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamaları bizim için önemli ve değerlidir” diyen Vali Çakacak, vatandaşlara karşı en iyi kamu hizmeti sunmanın önemine dikkat çekerek, “Kamu kurumlarına gittiğinizde kendimize ve ailemize nasıl davranılmasını istiyorsak, bizler de vatandaşlarımıza öyle davranmalıyız. Bir tebessümü ve yardımlaşmayı birbirimizden eksik etmezsek; devlet ve millet arasındaki birlik ve beraberlik hiçbir zaman bozulmaz, çok güzel bir birliktelik olur. Bunun sonucunda ise vatandaşın bizlere ve devletine olan güveni daha çok artar” dedi.


Vali Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları İsmail Soykan, Aslan Avşarbey, ilçe kaymakamları, il emniyet müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve ilgililer katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu: Sigara içerken kilitli kaldı, kurtarılınca kendi haline güldü Kağıthane’de yaşadığı evin balkonunda sigara içerken kilitli kalan genç kız, itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları kameralara yansırken, aşağıya indirilen genç kızın ekiplere olayı anlatırken kendi haline güldüğü anlar renkli görüntüler oluşturdu. Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, lüks bir sitede yaşayan 23 yaşındaki İrem Öztürk, evde tek başına olduğu esnada sigara içmek için balkona çıktı. Genç kız sigarasını içtikten sonra eve girmek için balkonun kapısını açmak istedi ancak kilitli kaldı. Denemelerine rağmen kapıyı açamayan genç kız, kurtarılmak için cep telefonundan itfaiye ekiplerini arayarak ihbarda bulundu. Sigara için çıktığı balkonda kilitli kaldı İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balkonda mahsur kalan genç kızın ihbarı yapan kişi olduğunu anlayınca şaşırdı. Hemen harekete geçen ekipleri, merdiven aracı yardımıyla genç kızın olduğu balkona ulaştı. Ardından da genç kız, kask giydirdikten sonra sepete alınarak aşağıya indirildi. Genç kız bile kendi haline güldü Genç kızın kontrolleri yapıldıktan sonra da kaskı çıkartıldı. Aşağıda ekiplerle konuşan İrem Öztürk, o anları anlatırken kendi haline gülmesi renkli görüntüler oluşturdu. Genç kız ardından polis otosuna bindirilerek evine götürüldü. Yaşananlar ise İhlas Haber Ajansı (İHA) kameralarına yansıdı.