YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:34

TURGUTLU`DA TUĞLA VE KİREMİT İŞÇİLERİNE BELGELERİ DAĞITILDI

A
A
A
TURGUTLU`DA TUĞLA VE KİREMİT İŞÇİLERİNE BELGELERİ DAĞITILDI

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayi Derneği (TUKSAD) ile Turgutlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “Tuğla ve Kiremit İşçisi” eğitimini tamamlayan 953 işçiye belgeleri TUTSO Meclis Salonu’nda törenle verildi.
Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Şener, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yıldız, TUTSO Meclis Başkanı Faruk Aydın, Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan, TUKSAD Başkanı Merih İnanç ile belge alacak olan firmaların temsilcileri ile işçileri katıldı. TUKSAD Genel Sekreteri Gökhan Görçiz, “Turgutlu’daki firmalar tuğla ve kiremit firmaları her gün 500 aileye barınma ihtiyacını sağlayacak ürün üretiliyor. Tuğla ve kiremit sanayicimiz, ürettiği sıcacık ürünlerle dünyayı güzelleştirmenin, dört duvar arasında neredeyse yaşamının tamamını geçiren insanlara kendilerini daha rahat ve konforlu olmalarını sağlayacak ortamlar sunmanın hazzını yaşamaktadır. Turgutlu’da her gün 500 ailenin evini yapacak şekilde tuğla ve kiremit üretimi yapılmaktadır. Bunda elbette en önemli pay da çalışanlarımıza aittir. Onlar bizlere bu sıcak yapıtaşını kazandırmakla her şeyin en iyisine layık olduklarını kanıtlıyor. Unutmayalım ki üretilen her bir tuğla ve kiremidin hamurunda onların alın teri var. Şimdi aldıkları bu önemli eğitim ile artık bu hamuru bilgi ve becerilerini de katarak ürünümüzü daha da güzelleştirilecekler” dedi.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün şehre atandığı günden bugüne kadar Turgutlu’ya karşı yoğun bir ilgi gösterdiğini ifade eden Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü ise “Geçtiğimiz Cumartesi günü yine burada TUTSO 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışını gerçekleştirdik. Şimdi de TUKSAD ile ekim ayında yaptığımız protokol sonrasında tamamladığımız eğitimlerimizin sertifikasını veriyoruz. Ekim ayında yaptığımız protokol ile ağır ve tehlikeli işlerde çalışmalarla ile ilgili tuğla ve kiremit sanayinde çalışanlara yönelik eğitimlerimize başladık. Bu güne kadar 953 çalışanımız bu eğitimleri tamamladı ve sertifika almaya hak kazandı. Hedefimiz 2 bin 500 çalışanı bu eğitimlerden geçirmek ve sertifika sahibi yapmaktır. Derneğimizin gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de “Çok yararlı olduğunu inandığımız bir eğitim programı neticesinde sertifika almaya kazanan çalışanlarımızın sertifika töreni için bir araya geldik. Turgutlu’muz bu çalışmalarıyla ve örnek uygulamalarıyla bizleri mutlu ediyor, gururlandırıyor. Kendi büyüklüğüne ve potansiyeline uygun faaliyetler gerçekleştiriyor. Eğitimin önemini de çok iyi bilen bir ilçemiz Turgutlu. Şimdi İlimizdeki ikinci ilçe fakültesi olan ilçe konumuna geliyor, teknoloji fakültesinin kurulma suretiyle. İleride Turgutlu’da fakülte kurulacaktır mutlaka. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki eğitim insanları, daha nitelikli daha donanımlı hale getirmekte ve uygulayıcı olarak da bunu geliştirmektedir. Bilmek tek başına yetmiyor. Günümüzde modern işletmeler, hizmet içi ve uygulama eğitimine önem vermek zorunda. Bunu sürekli bir politika olarak uygulaması gerekiyor. Çünkü dünyada çok güçlü rakipleri var. Bu konuda durduğunuz zaman gerileme başlayacak demektir. Her zaman yeni teknolojiler yeni uygulamalar söz konusu demektir. Dolayısıyla bizimde çalışanlarımızı çok bilgili ve donanımlı uygulama becerisi gelişmiş olarak yetiştirmeliyiz. Bu sertifika töreni de buna en güzel cevaptır, örnektir. Hem eğitim veren, hem de derneğimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sertifikaların verilmesinin ardından TUKSAD, Turgutlu’da Tuğla ve Kiremit sanayi hakkında Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’e bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sırasında Vali Daşöz’e Turgutlu’da 1925 yılında üretildiği tahmin edilen üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan ‘Kasaba’ isimli kiremit gösterildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir