YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 16:58

KAMU-SEN ÜYELERİNDEN MAAŞ PROTESTOSU

A
A
A
KAMU-SEN ÜYELERİNDEN MAAŞ PROTESTOSU

Mersin’de Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup sendikalı, emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zammı protesto ederek, bu kanunu 15 dakikada çıkartan parlamenterleri kınadı.
Türkiye Kamu-Sen Mersin Temsilciliği üyeleri, bugün öğle saatinde Mersin Defterdarlığı önünde toplanarak eylem yaptı. Ellerinde "Vekile kaymak lazım, vekile kaymaklı yüzde 100 zam lazım", "Vekilim bana da yüzde 100 zam yapar mısınız" yazılı dövizler taşıyan kamu çalışanları, geçen hafta TBMM’de kabul edilen emekli milletvekillerinin maaşlarına zam kararını protesto ettiler.
Burada grup adına açıklama yapan Kamu-Sen mersin İl Temsilcisi Hüseyin Ateş, vatandaşlardan hastanelerde alınan katılım paylarının artırılmasını öngören kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştığını anımsattı. Tasarıya son anda eklenen bir madde ile milletvekillerinin 5 bin 300 TL dolayında olan emekli maaşlarının da 8 bin TL’ye çıkarıldığını belirten Ateş, "Buna göre 2 yıl milletvekilliği yapan bir kimse emekli olduğunda Cumhurbaşkanına bağlanan aylığa endeksli olarak bugün için 8
bin TL tutarında bir emekli maaşına hak kazanmış olacak. Milletvekillerine müjde niteliği taşıyan kanundan, vatandaşlarımız için ise yine kötü haber geldi. Artık aile hekimliklerinde yazılan reçetelerden de her reçete için 3 TL alınması ve bir reçeteye 3’ten fazla ilaç yazılması durumunda, fazladan yazılan her ilaç için 1 TL ek katılım payı alınması da aynı teklifin içinde yasalaştı" dedi.
Milletvekili maaşlarını artıran yasanın memur, işçi, emekli, dul ve yetimlerden hastanelerde alınacak katkı paylarını artıran bir teklifin arasına sıkıştırılmasının bile, yasaya ’evet’ diyen milletvekillerinin milletle alay ettiklerini ortaya koyduğunu ileri süren Ateş, "Türkiye Kamu-Sen olarak soruyoruz. Ülkenin kurtuluşunu 800 TL maaş alan emekli, işçi, dul ve yetimlerin hastanelerde ödediği katkı payının artırılmasında görenler, kendiniz için öngördüğünüz 8 bin TL emekli maaşını huzur içinde
yiyebilecek misiniz? 2,5 milyon memur tam 15 aydır, maaş artışlarının toplu sözleşme ile yapılmasını sağlayacak kanunu bekliyor. Memur maaşları son 3 ayda resmi rakamlara göre 3 puan eridi. Millet yapılan zamlar altında inim inim inlerken, vekiller milletin derdini unutmuş, kendi derdine düşmüş. 15 ayda memurlar için bir kanunu çıkartamayanların, kendileri için 15 dakikada kanun çıkartmalarını şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
Kamu-Sen üyeleri, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.