12
Meşhur Kulaca salçasının 1974 yılında kurulan ve 44 yıldır hizmet eden salça fabrikasından kaynaklandığını vurgulayan Seçim, “Kulaca’nın salçasını meşhur eden 1974 yılında kurulan ve 44 yıldır hizmet eden salça fabrikamızdır. Daha önce kutu bazında basılırken şu anda da ev salçası niteliğinde yapılıyor” dedi. Salçanın zam rekoru kırmasının birinci sebebi hammadde, yani domatesin mevsim şartlarından dolayı olmadığından kaynaklanıyor” diyerek sözlerini sürdüren Seçim, “Geçen yıl 30 kuruşa alınan salçalık domatesin bugün kilosu 65 kuruşa tırmandı. Bunların haricinde enerji fiyatlarının yükselmesinden, işçi maliyetlerinin artması da zam gelmesine etken oldu. Yüzde 20-25 arası bir zam geldi. Biz sezonda 300 ton salça üretiyoruz. Bunun yanı sıra bin ton acı biber sosu yurt dışına ihraç ediyoruz. Kulaca ev yapımı salçamız yurt içinde tüketiliyor” diye konuştu.
Samet Doğru - Uğur Uslubaş