YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 13:30

AYDIN SEVDALILIĞI PASAPORTLA TESCİLLENECEK

A
A
A
AYDIN SEVDALILIĞI PASAPORTLA TESCİLLENECEK

Aydın Ticaret Odası (AYTO), Türkiye’nin başka illerinde doğmalarına rağmen Aydın sevdalıları oluşturabilmek için “Aydın Pasaportu” bastırdı.
AYTO, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu tarafından çeşitli nedenlerle Aydın’da bir dönem yaşayan insanlara Aydın’ı tanıtmak, Aydın sevgisini aşılamak, tarihi ve kültürel eserler ile doğal güzelliklerini öğretmek için hazırlanan ‘Aydın Pasaportu’ projesi hayata geçti. Projenin tanıtım toplantısına AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Mükerrem Kürüm, TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya ve AYTO meclis ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Hazırlanan ‘Aydın Pasaportu’nun ilk bakışta sıradan bir kitapçık gibi göründüğünü ancak sıradan bir kitapçık olmadığını savunan AYTO Başkanı Dokuzlu, “AYTO olarak Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz ilklere bir yenisini daha ekledik. Ülkelerin pasaportları vardır ama ilk pasaportu olan il ise Aydın oldu. Bu pasaport ebat ve renk olarak Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile aynı renk ve ölçülerde. Biz bu projeye ilk başta Aydın’a okumak için gelen ve 4 yılını burada geçiren ADÜ öğrencilerine Aydın’ı tanıtmak için hazırladık. Ancak bunu daha sonra AYTO üyelerinin menfaatleri doğrultusunda daha geniş bir alana yaymayı hedefledik. ADÜ’ye kayıt yatıracak her öğrenciye bu kitapçığın hediye edilmesini ve bu sayede yeni Aydın sevdalıları oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu pasaport sayesinde Aydın’ı tanıyacak olan kişilerin, Aydınımızın güzelliklerini görünce artık ‘Ben Aydınlıyım’ diyeceklerine inanıyorum” dedi.
‘Aydın Pasaportu’nun içeriği hakkında da bilgiler veren Dokuzlu, “Bu kitapçığın içerisinde Aydın’ın tarihçesi, tarihi binaları, ören yerleri, Aydın’a gelindiğinde gezilip görülebilecek yenip içilebilecek yerleri, AYTO üyesi işyerlerinin tanıtımı ve gerekli bilgiler yar alıyor. Aydın’ın yararına olacağını düşündüğüm bu proje yeni Aydın sevdalıları yetiştirmek için atılan ilk adımdır. ‘Aydın Pasaportu’nun hazırlanmasında ve dağıtılmasında bizlere destek veren ADÜ Rektörlüğü ve Mükerrem Kürüm hocama teşekkür ederim. Ayrıca ADÜ devam eden ‘Kültür Evi’ projemizde de bize danışmanlık hizmeti veriyor. İlk etapta 10 bin adet bastırdığımız Aydın Pasaportu’nun ADÜ öğrencilerine ve yılbaşında da AYTO üyelerine ulaştıracağız” diye konuştu.
‘Aydın Pasaportu’ projesine gönüllü olarak destek verdiğini ifade eden ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Mükerrem Kürüm de, “ADÜ olarak bizden destek isteyen tüm kurumlara her zaman destek veriyoruz. Aydın Pasaportu projesine ise gönülü olarak destek verdim. Çünkü ben 18 yıldır ADÜ ve Aydın’dayım. Bugüne kadar yaptığım tüm çalışmalarda AYTO bizden desteğini hiç esirgemedi. Bu çalışmada benim için AYTO’nun desteklerine bir anlamda teşekkür mahiyeti taşıyor” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AYTO Başkanı İsmail Dokuzlu desteklerinden dolayı ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Mükerrem Kürüm’e teşekkür plaketi verdi. Programın sonunda Dokuzlu, Kürüm ve katılımcılar Aydın pasaportu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir