YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:35

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

A
A
A
ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından başlatılan bağış kampanyasına günüllü olarak katılan öğretim üyeleri her ay maaşlarından yapılan kesintilerle öğrencilere burs vererek örnek bir davranış sergiliyor.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan, meslek kuruluşlarına çağrıda bulunarak, zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek çıkılmasını istedi. Gürkan, "Geçtiğimiz yıl 15 öğrencimize her ay düzenli ve karşılıksız burs bağlamıştık. Bu yıl bu sayıyı 30’a çıkarttık. Ayrıca deprem nedeniyle üniversitemizde geçici olarak eğitim ve öğretimini devam ettirmekte olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 13 öğrenciye de aylık 150 lira burs imkanı sağladık. Katkıda bulunan tüm öğretim
üyelerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Başbakanlık bursu ve kredi yurtlar kurumunun imkanlarının yanı sıra "Damlaya damlaya göl olur" misali kendi imkanlarımızla maaşlarımızdan ayırdığımız bütçe ile şu an 43 öğrencinin ihtiyaçlarına merhem oluyoruz. Ancak tıp fakültesinde 700’ e yakın öğrenci bulunuyor. Bunların hepsine tek başımıza yetişmek imkansızdır. Çeşitli illerinden gelen ve zor şartlarda okuyan öğrencilerimiz var. Kısıtlı imkanları olan Tıp Fakültesi Vakfı’nın daha fazla bağışa
ihtiyacı vardır. Yardım ve hayırsever olduklarını bildiğimiz Diyarbakırlı ve diğer illerdeki işadamı ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin bu konuda katkılarını bekliyoruz’’ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Özgür Özel: "Bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" Mahkemece tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, TBMM’ye geldi. Özel, "CHP bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" dedi. Mahkemece tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, TBMM yanında bulunan Meclis Parkı’nda CHP’lilere seslendikten sonra TBMM’ye geldi. Çankaya Kapısı’ndan Meclise giriş yapan Özel, "Yarın burada bir türbülans olmaması için dün seçim yaparak, grup başkanı seçildim. CHP’nin 40 gün içinde kurultay yapması konusunda hem grupta hem toplumda talep var. Delegeler aynı delegeler. Beni tam oyla yetkilendirdiler. Burada toplumsal tansiyon var. Darbelere itiraz ediyor. 15 Temmuz’da demokrasi tarafında yer almıştım. 19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu hedef alındığında milletin yanında duruyorum" ifadelerini kullandı. "Kurultay yapılmazsa ne yapacaksınız?" sorusuna Özel, "Siyasi Partiler Kanunu, tüzüğün bize verdiği yetkiler var. İmza toplayacağız, Parti Meclisi olağanüstü, karar kuvvetinde yapabileceğimiz ne varsa yapacağız" şeklinde konuştu. "Bayramda ne yapacaksınız?" sorusu üzerine ise Özel, "Bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" dedi. Özel, daha sonra CHP Grubu’ndaki genel başkanlık makamına geçti. Burada ’CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ isminin yer aldığı görüldü. Özgür Özel, parti il başkanları ve milletvekilleri ile toplantı yapacak.