YEREL HABERLER - 19 Aralık 2011 Pazartesi 11:59

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER GREVE DESTEK VERDİ

A
A
A
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER GREVE DESTEK VERDİ

Kocaeli Ataması Yapılamayan Öğretmenler Platformu, Eğitim-Sen binasında basın açıklaması yaparak, eğitimcilerin 21 Aralık günü yapacakları greve destek verecekleri açıkladı.
Kendilerinin öğretmen adayı değil, 2002’den meslek aşkıyla ve özlemiyle tutuşan hükümetçe ataması yapılamayan öğretmenler olduklarını söyleyen, Ahmet Çakmak, sorumluluk sahibi bireyler olduklarını da hatırlattı.
Mesleklerini icra edememelerinin temel nedeninin devlet politikalarının olduğuna söyleyen Çakmak, “Devlet kalabalık ve birleştirilmiş sınıflarda eğitim vermekte, öğretmen olmayan kişileri, öğretmen olsa dahi ücretli öğretmenlik altında taşeron olarak çalıştırmakta, bu uygulamalarla anayasaya ve imzaladığı Uluslar arası sözleşmelere göre de suç işlemektedir. Şu an mevcut olan ataması yapılmayan 350 bin sayısı dahi yeterli değildir” dedi.
21 Aralık tarihinde KESK tarafından yapılacak memur grevine ataması yapılmayan öğretmenler olarak destek vereceklerini söyleyen Çakmak, “KPSS’nin ve ücretli öğretmenliğin kaldırılıp ataması yapılmayan öğretmenlerin tamamınıın kadrolu ve güvenceli bir şekilde ataması yapılması herkese eşit ulaşan ve herkesi kapsayan eğitim için 21 Aralık grevini destekliyoruz” açıklamalarında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir