Bursalı lokum ustası, hiç şeker kullanmadan Türk lokumu üretmeyi başardı.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
2
35 yıllık lokum ustası Abdullah Demir, uzun yıllar yaptığı araştırmalar neticesinde, içinde şeker pancarından yapılmış şekerin bulunmadığı lokum imâl etmeyi başardı.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
3
Demir, 8 ayrı meyvenin konsantresinden Afyon lokumu yaptı. Diğer lokumlara nazaran tadı biraz değişik olan lokuma bilhassa Bursa`ya ziyarete gelen Arap turistler rağbet gösteriyor.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
4
150 kilo meyveden 25 kilo lokum elde eden usta piyasaya yeni bir lokum kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Ürettiği şekersiz lokumla ilgili bilgi veren Abdullah Demir, "Ürettiğim bu lokum tamamen bana ait.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
5
8 meyveyi karıştırıyorum. Bu meyvelerin belirli oranlardaki karışımlarıyla şekersiz lokum imâl etmeyi başardım. Lokumun içinde sakkaroz oranı 0.84. Bu lokumda şeker yerine meyvelerin verdiği tatları kullandım.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
6
Normal lokumun fiyatı 35-40 lira. 150 kilo meyveden 25 kilo lokum elde ediyorum. Şekersiz lokumun kilosunu 40-50 lira arasında satmaktayım. Şekersiz lokumdan günlük 250 kilo satıyorum.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
7
Normal lokumdan ise günlük 700 kilo satıyoruz" dedi.