DÜNYA - 27 Aralık 2011 Salı 11:20

SADRİ ŞENER: "İKİNCİ YARI HAK ETTİĞİMİZ YERDE OLACAĞIZ"

A
A
A
SADRİ ŞENER: "İKİNCİ YARI HAK ETTİĞİMİZ YERDE OLACAĞIZ"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ligin ilk yarısını bekledikleri yerde tamamlayamadıklarını belirterek, devre arasına en iyi şekilde değerlendirerek ikinci yarıda yükselişe geçerek hak ettikleri konuma geleceklerini söyledi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ilk yarı değerlendirmesinde bulundu. Geride bıraktıkları geçtiğimiz sezonda yoğun bir şampiyonluk mücadelesi verdiklerini belirten Şener, son derece üstün bir performans göstererek tamamen oyuncuların alın teri ile 82 puan toplayarak haklı bir gururun sahibi olduklarını ifade etti.
Rakipleri Fenerbahçe ile yaşadıkları yoğun rekabet sırasında bir dizi engelleme sahadaki haklı beklentilerinin gerçekleşmemesi sonucunu doğurduğunu vurgulayan Şener, "Yönetim kurulu olarak ligin ikinci yarısında oluşturmaya çalıştığımız kamuoyunun ve gösterdiğiniz tepkinin haklılığı, 3 Temmuz tarihinde başlayan malum süreç ardından haklılığını göstermiştir. Trabzonspor’u temsil eden bizler tarihimizin verdiği misyonun devamı olarak hiçbir zaman kural dışılığı tercih etmediğimiz gibi bu doğrultuda yapılan
eylemlerin sürekli karşısında durmayı başardık. Bundan böyle de hiçbir güç bizi aynı çizgimizden saptıramayacaktır" dedi.
"AVRUPA’DA SÜREKLİLİĞİ OLAN BİR TAKIM OLMAK İSTİYORUZ"
Şener, UEFA’nın çağrısıyla Şampiyonlar Ligi’ne gittiklerini hatırlatarak, "Şampiyonlar Ligi’nde takımımız ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, gruptan çıkma şansını son dakikalarda yaşanan talihsizlikler sonucunda kaybetmiştir. Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Trabzonspor’un Avrupa mücadelesinin içerisinde uzun süreli kalmasının ekonomik ve prestij anlamda getireceği faydalardan sürekli peşinde koştuk. Şampiyonlar Ligi’nden elensek de, UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak dereceyi
elde ederek mücadeleyi gelecek yıla taşımamız azımsanacak bir başarı sayılmamalıdır. Hedefimiz rakibimiz PSV Eindhoven’i de eleyerek daha üst turlarda yer almak olacaktır" ifadelerini kullandı.
"İKİNCİ YARIDA HAK ETTİĞİMİZ YERDE OLACAĞIZ"
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yoğun müsabaka trafiği içerisinde ligin ilk yarısını bekledikleri yerde tamamlayamadıklarını belirterek, "Ancak devre arasına en iyi şekilde değerlendirecek olan takımımızın ikinci devreyle birlikte yükselişe geçerek hak ettiği konuma ulaşacağına olan inancımız da tamdır" diye konuştu.
Sportif anlamda yaşanan gelişmelerin yanı sıra ekonomik anlamda da kulübün geleceğine yönelik son derece önemli hamlelerin altına imza attıklarını ifade eden Şener, "Öncelikle büyük borsa operasyonu bu anlamda tarihi bir başarı olarak sayılmalıdır. Camiamızın sağduyulu tüm kesimlerinin bu icraatın ne denli önemli olduğunu görmeleri bizler açısından son derece büyük anlam ifade edilmektedir. Yönetim kurulumuz gecesini gündüzüne katarak yoğun bir çalışma içerisinde olmuş, sayısız sorunun üstesinden
gelerek kulübümüzü bu parlak günlere taşımıştır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı. Çorum’da, 2019 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde gerçekleştirilen arazi inceleme çalışmalarında dünyanın uçabilen en ağır (5,6-18 kilogram) kuşlarından biri olan toy kuşu gözlemlenmişti. Toy kuşu, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) listesine göre soyu tükenme tehlikesi büyük olan (VU) olan kuşlar listesinde yer alıyor. Tüm dünyada sayılarının sadece 44 bin ile 57 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. 2004 yılında Türkiye’de toy popülasyonunun 764-bin 250 birey arasında olduğu tahmin ediliyorken 2016 yılında gerçekleştirilen envanter çalışmalarında 504 birey tespit edilmişti. Bu zamana kadar habitat kaybı, tarım arazilerinin açılması ve avlanma gibi çeşitli nedenlerle sayıları azalan toy kuşları bütün dünyada yok olma sınırına yaklaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından envanter ve izleme çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce Toy Kuşu (Otis tarda)’na yönelik olarak hazırlanan ve uygulamaya konulan ’Toy Tür Eylem Planı’ çerçevesinde tanımlanan faaliyetlerin uygulanması her yıl yapılıyor. Eylem planı çerçevesinde, Çorum ilinde envanter ve izleme çalışması Bölge Müdürlüğümüz Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü elemanlarının katılımı ile tarihinde gerçekleştirildi. Ülkemizde 100-500 arasında birey kaldığı tahmin edilmekte olup eylem planı kapsamında envanter ve izleme çalışmaları eş tutma, üreme, kuluçka, yavru büyütme dönemi olarak yıllar itibari ile devam edecektir” ifadelerine yer verildi.