YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 09:57

SANKO PARK AVM, ICSC ÖDÜLÜNE TALİP

A
A
A
SANKO PARK AVM, ICSC ÖDÜLÜNE TALİP

Açıldığı günden beri yenilikler ve farklılıklarla dolu sosyal ve kültürel aktiviteleriyle dikkati çeken Sanko Park AVM, sosyal medyada yaptığı ``Turuncu Hafta Sonu`` etkinliği ile tüm dünyada sektörde en prestijli ödül olarak kabul edilen ``Solal Marketing`` ödülüne göz dikti.
Ziyaretçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Turuncu Hafta Sonu etkinliği ile sosyal medyada 30 bin kişiye erişerek büyük başarıya imza atan Sanko Park AVM, merkezi Amerika`da bulunan International Council of Shopping Center`s (ICSS) tarafından düzenlenen Solal Marketing ödüllerine başvuruda bulunacak. Sanko Park AVM Müdürü Necati Ufuk Toydemir, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Sanko Park AVM`nin 2009 yılında önemli bir alışveriş ve yaşam merkezi olarak açıldığını hatırlatarak, Gaziantep`in çağdaş bir alışveriş merkeziyle bölgede önemli olanaklar sunulmasını sağladığını söyledi. Yaklaşık 60 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip Sanko Park AVM`nin ulusal ve uluslararası mağazaları, dünya ve Türk damak tadına hitap eden fast food işletmeleri, süpermarketi, 3 boyutlu sinema salonları ve sosyal aktiviteleri ile keyifli ve güvenli ortamda alışveriş imkanı sunduğunu ifade eden Toydemir, Gaziantep`in yanı sıra çevre illerden de yoğun ziyaretçi aldıklarını belirtti. ``AVM`yi ticari işlevi olan bir yapı olarak değil, sosyal hayatın bir parçası olarak görüyoruz`` diyen Toydemir, çalışmalarını buna göre yaptıklarını kaydetti.
Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte tüketicilerin alışkanlıklarının ve beğenilerinin değiştiğine işaret eden Toydemir, ürünün tüketiciye sunumunda sosyal medyanın öne çıktığını vurguladı. Toydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
``Turuncu Hafta Sonu etkinliğini, geçen yıl Eylül ayında yaptık. Hem AVM içinde hem de sosyal medyada yer bulan çok başarılı bir aktivite oldu. AVM`de aktivitelerimizle ziyaretçilerimize bir deneyim yaşatmayı, yaşadıkları deneyimleri konuşmalarını istiyoruz. Biz ``˜konuşan bir AVM` olmak istiyoruz. Artık AVM`lerin konuşmasının en önemli yollarından biri sosyal medya. Turuncu Hafta Sonu ile bunu hedefledik. Ziyaretçinin yaşayacağı bu deneyimi paylaşmasını istedik. O kadar olumlu ve pozitif geri dönüşler aldık ki, bu kadarını biz de beklemiyorduk. AVM`de zemin katta bulunan 32 mağaza belirledik. Her bir mağazanın ürün ve hizmetleriyle ilgili ziyaretçilere absürd görevler verdik. Örneğin kişisel bakım mağazasına giren erkekler yanaklarına ruj sürüp fotoğraf çektiler, bu fotoğrafı 4 dakika içinde yarışma alanındaki bilgisayardan facebook adreslerine yüklediler. Bu farklı aktiviteyle ortalama 30 bin kişilik bir erişime ulaşıldı.``
Turuncu Hafta Sonu`nun sektörde büyük ilgi uyandırdığını anlatan Toydemir, ``Sosyal medya dalında yeni uygulanmış projelere ödüller veriliyor. 1 Mart`a kadar bu ödül programının başvuruları yapılıyor. Biz de yarışmada yer almak istedik. Başvuru sürecimiz başladı. Ödülün adayıyız. Gerekli belgelerimiz 1 Mart`a kadar sunulacak. Mayıs ayında final olacak. En büyük isteğimiz finale kalıp, ödülü Sanko Park`a getirmek. Buna inanıyoruz. Bu ödülü hem Gaziantep hem de Sanko Park hak ediyor`` diye konuştu.
ICSS ödüllerinin sektöründe en prestijli ödüller olarak gösterildiğini anımsatan Toydemir, daha önce sosyal medya ödülünü Türkiye`de alan AVM`ler olduğunu bildirdi. Toydemir, ``Sosyal medyayı daha ön plana çıkartan, ziyaretçi odaklı pazarlama çalışmalarımız devam edecek`` diyerek, bu alandaki hedeflerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.