EKONOMİ - 17 Kasım 2017 Cuma 14:05

Anadolu markaları etkinliklerinin üçüncüsü Gaziantep’te yapıldı

A
A
A
Anadolu markaları etkinliklerinin üçüncüsü Gaziantep’te yapıldı

Anadolu işletmelerine ilham olma hedefiyle düzenlenen “Anadolu Markaları” etkinliklerinin üçüncüsü, Vodafone Türkiye sponsorluğunda Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Anadolu işletmelerine ilham olma hedefiyle düzenlenen “Anadolu Markaları” etkinliklerinin üçüncüsü, Vodafone Türkiye sponsorluğunda Gaziantep’te gerçekleştirildi. Etkinlikte, KOBİ’lere Vodafone Red Academy tarafından ‘İşinizi Dijital Dönüşümle Büyütün’ başlıklı sertifika eğitimi de verildi.


Vodafone Türkiye sponsorluğunda hayata geçirilen ‘Anadolu Markaları’ organizasyonunun üçüncüsü Gaziantep’te gerçekleştirildi. İl il düzenlenen etkinlikler serisiyle Anadolu işletmelerine, dijitalleşen dünyada fark yaratması sürecinde rehberlik edilmesi hedefleniyor. Her ilin kanaat önderleri ve başarılı markalarının yer aldığı etkinlikler boyunca Anadolu’nun yükselen markalarını ödüllendirecek ‘Anadolu Markaları Yarışması’ da tanıtılıyor.


Etkinlik, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Fibabanka Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezin Erken ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi’nin açılış konuşmalarıyla başladı.


Finansal Piyasalar Danışmanı ve Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Ağaoğlu, Fleetcorp CEO’su Dr. Barbaros Çıtmacı, Coface Sigorta Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Özer, Actus Portföy Yönetimi Yatırım Komitesi Üyesi ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman’ın katılımlarıyla düzenlenen ‘Ekonomi’ye Genel Bakış’ panelinin ardından, Vodafone Red Academy adına Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat ‘İşinizi Dijital Dönüşümle Büyütün’ başlıklı bir eğitim verdi. KOBİ’lerin iş verimliliklerine dijitalleşme ile nasıl katkı sağlanabileceğinin anlatıldığı eğitimde, Vodafone’un özellikle üretim sektöründeki örnek başarı hikayelerinden de bahsedildi. Eğitimin sonunda katılımcılara Vodafone Red Academy sertikası verildi.


Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Özmen Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, Enderpen Genel Müdürü Esra Ercan, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Şeker ve Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen ‘Gaziantep’e Yön Verenler’ panelinde ise katılımcılar başarı hikayelerini paylaştılar.


“Gaziantep dijitalleşmede önemli bir potansiyel barındırıyor”


Dijitalleşme yolunda KOBİ’lerin yanında yürümeyi hedeflediklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin: “Dijitalleşme ile rekabetçiliğin kuralları da yeniden yazılıyor. KOBİ’ler artık dünyayla rekabet etmek zorunda. Bu nedenle, KOBİ’lerin rakiplerine göre bir adım önde olmalarını sağlayan dijital çözümlerimiz önemli fırsatlar oluşturuyor.Yarına Hazırım Platformu çatısı altında; bir inşaat firmasından, tekstil üreticisine yada bir perakendeci firmaya kadar birçok farklı profildeki işletmenin ihtiyaçlarını analiz ediyoruz. Uygulama sonunda, işletmelerin farklı ihtiyaçlarına özel, verimliliklerini artırmaları için öneriler sunuyoruz. Yarına Hazırım Platformu’nda Gaziantep’teki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Gaziantep’teki şirketlerin Dijitalleşme Endeksini yüzde 55 olarak hesapladık. Gaziantep’te halihazırda harekete geçirdiğimiz ancak hep beraber daha da büyütebileceğimiz önemli bir potansiyel var” dedi.


Fibabanka Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezin Erken, “5 yılı aşkın süredir bulunduğumuz Gaziantep’te, şubelerimizin yanı sıra sahadaki farklı iş modellerimizle ve geliştirdiğimiz iş ortaklıklarıyla da müşterilerimize hızlı ve anında bankacılık hizmeti sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


‘Anadolu’nun Yükselen Yıldızları’ ödüllendirilecek


Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması ile İstanbul dışındaki illerde marka bilincini yerleştirmek, ‘marka olma’ konusunu öne çıkarmak amaçlanıyor. Bu illerdeki markalaşma stratejilerini, marka olma yolunda ilerleyenlerin başarı öykülerinin bir araya getirilip ödüllendirileceği yarışmanın başvuruları 30 Kasım 2017 tarihine kadar anadolumarkalari.com adresinden online olarak yapılabiliyor. Yapılacak değerlendirme sonucunda, Aralık ayında İstanbul’da düzenlenecek finalde "Anadolu’nun Yükselen Yıldızları" ödüllendirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükkılıç’ın çocuklara 23 Nisan armağanı ‘Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ doldu taştı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 142 yayınevi, 72 yazarın katıldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 23 Nisan’da da miniklerle doldu taştı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘Okuyan ve Okutan Şehir’ misyonu doğrultusunda eğitime ve hayat boyu öğrenmeye yönelik faaliyetleri ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ev sahipliği yaptığı ve 19 Nisan Cuma günü minik kitapseverlere kapılarını açan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, çocuklar ve ailelerden yoğun ilgi gördü. Fuar 23 Nisan’da çocukların akınına uğradı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da yazarlarla bir araya gelen minik kitapseverler ve aileler, kitap fuarı ve çocuk şenliğinde hem alışveriş yaptı hem de Büyükşehir’in etkinlikleri ile doyasıya eğlendi. Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde Spor A.Ş., KAYMEK ve Kayseri Bilim Merkezi de çocuklara özel stantlar kurdu. Stantları gezen minikler spor ve eğlence eşliğinde öğrenirken, verimli ve keyifli vakit geçirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphaneleri ve rekorlar kıran kitap fuarlarının ardından 23 Nisan armağanı olarak çocuklara hediye ettiği Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, minikler ve ailelerinden tam not aldı. Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ulaşım noktasında da vatandaşlara kolaylık sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin çocukları ile birlikte konforlu bir şekilde erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Vatandaşlar, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği organizasyonundan dolayı Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ettiler. 28 Nisan’da sona erecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.
Tekirdağ Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Meclisi, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirerek Çocuk Meclisi Başkanını seçti. Yedi adayın yarıştığı seçimde geleceğin liderleri projelerini meclis üyelerine anlattı, başa baş geçen seçim sonucunda yeni başkan belirlendi. Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren tüm ilkokullardan ikişer öğrencinin yer aldığı Çocuk Meclisi, tanışma toplantısının ardından seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. Tanışma toplantısında aday olan isimler belirlendi. İkinci oturumda ise adaylar projelerini ve vaatlerini meclis üyelerine sunarak oy istedi. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Süleymanpaşa Çocuk Meclisi toplantısını ziyaret ederek çocuklara başarılar diledi. Utku, 2023 yılı Süleymanpaşa Çocuk Meclisi Başkanı Ömer Kuzey Osmanpaşa’ya plaket vererek bir yıl boyunca yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Daha sonra seçime geçildi. Yedi adayın isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı oy pusulalarını kullanarak oylarını atan Çocuk Meclisi üyeleri, destekledikleri adaya oylarını verdi. Yeni Başkan Eva Akgün oldu Yapılan kapalı oylamada; Ertuğrul İlkokulu öğrencisi Eva Akgün 12 oyla Çocuk Meclisi Başkanı, Birce Aydın 10 oyla 1. Başkan Yardımcısı ve Hafize Zeynep Elçiçek de 5 oyla 2. Başkan Yardımcısı seçildi. Kazanan adaylar, kürsüye gelerek Çocuk Meclisi üyelerine teşekkür etti ve birlikte çalışma sözü verdi.