YEREL HABERLER - 02 Mart 2015 Pazartesi 16:29

Başkan Fadıloğlu'ndan Öğrencilere Altın Öğütler

A
A
A
Başkan Fadıloğlu'ndan Öğrencilere Altın Öğütler

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mütercim Asım Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programına katıldı. Başkan Fadıloğlu, öğrencilere gelecekleriyle ilgili altın öğütlerde bulundu.
Mütercim Asım Ortakolu öğrencileri tarafından 44. düzenlenen “Kariyer Günleri” programına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı, Okul Müdürü İlhan Gök, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, söyleşi yaparak hayat tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatarak öğüt veren Başkan Fadıloğlu yaptığı konuşmasında, “ilk, orta ve lise hayatımı Gaziantep’te tamamlarken, ortaokul hayatım boyunca, yaz tatili döneminde tamircide çalıştım. Bunun sebebi, hayatı öğrenmek adına 3 yıl boyunca çalıştım. Oradaki almış olduğum hayat şartları bana çok şeyi öğretti. Bana neyi öğretti diye soracak olursanız, anne babanın yanında el bebek gül bebek olmanın yanında, başka bir hayatın olduğunu öğretti. Evde hazır önünüze gelen yemeğin ötesinde, acaba öğlen yemeğini nasıl yerim hesabını, o haftalık maaş ile bütçe yapmayı öğretti. Anne ve babalarımız hayatlarımızı idame ettirmek adına bizler için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Fakat biz bireyler olarak buna nasıl katkı koyuyoruz? Bizler neler yapıyoruz? Bir defa şunu hiçbir zaman unutmayın, çok para ile zengin olunmaz, tasarruf ile zengin olunur. Esas olan yaşantımızda neye dikkat edeceğiz, eğitim sisteminde neler yapacağız. Şuanda sizler 8. sınıfsınız. Hepimizin kafasında bir şeyler var. İleriye yönelik olarak hayallerimiz var. Bir kere hayalimizin olması lazım, hedefimizin olması lazım. Bu hedefleri koyarken de, kendi gerçeklerimizi görüp, ona göre hayal ve hedef koyma zorunluluğumuz var. Her öğrencinin matematiği 10 olmaya bilir, herkesin kendince başarılı olduğu bir branş vardır. Esas olan kendi içinde onu bulup, ona yönelik olarak bir düzenleme yapmasıdır. Diğer taraftan birinin ailesinin imkanları çok iyidir, o onu destekleyebilir, farklı noktalara gider. Ama diğerinin biran önce hayata atılması gerektir, KPSS’ydi, Tıpta uzmanlık sınavıydı, bir sürü sıkıntılı olan işlerden kaçıp ‘biran önce hayata atılmam gerekiyor’ diyorsa, şuanda toplum içerisinde terci edilen ve açığı olan meslekleri bulup direk o mesleklere yönelmesi lazım. Bunu şimdiden niçin söylüyorum. Siz 8. sınıf olarak, liseye yönelik olarak kafanızda artık bir şeyler belirlenmiş durumda. Gönül ister ki herkes Fen Lisesi’ne gitsin, herkes tam puan alsın. Ama böyle bir şey mümkün değil. Sizlerde biliyorsunuz ki sınav sisteminin içerisinde sıfır nokta sıfır birlerle önünüze 100 kişi geçebiliyor. O zaman sizlerde bunun içerisinde farklı olabilmek adına kendi farklılığınızı ortaya koymanız gerekiyor” dedi.
Başkan Fadıloğlu konuşmasının geri kalan bölümünde soru cevap şeklinde, öğrencilere gelecekteki kariyerleri ile ilgili öğütlerde bulundu. Program sonunda, Okul Müdürü İlhan Gök tarafından öğrenciler adına Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na çiçek takdim etti. Başkan Fadıloğlu daha sonra öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir