YEREL HABERLER - 22 Mart 2017 Çarşamba 16:05

Çanakkale’ye gidecek ilk kafile bilgilendirildi

A
A
A
Çanakkale’ye gidecek ilk kafile bilgilendirildi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun Çanakkale’nin 100.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun Çanakkale’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesinde Çanakkale’ye gidecek ilk öğrenci kafilesi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.


Şahinbey Belediyesi, Çanakkale’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesiyle 42 bin 29 öğrenciyi Çanakkale’ye götürmüştü. Öğrencilerden gelen yoğun talep doğrultusunda projeyi devam ettiren Şahinbey Belediyesi bu yılda 20 bin öğrenciyi daha Çanakkale’ye götürecek. Proje kapsamında Çanakkale’ye gidecek olan öğrenciler Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile bilgilendirdi.


"Bu topraklar kolay kazanılmadı


Bilgilendirme toplantısına katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan ziyaretlerin amacı gelecek nesillere tarihi öğretmek olduğunu belirterek, "Milli ve manevi duygularla bezenmemiz için Çanakkale hem kendi açımızdan hem de ülkemiz açısından son derece önemlidir. Bu vatan toprakları gerçekten çok mukaddestir. Ayrıca çok hassas bir noktadayız. Ecdadımız bize öyle bir vatan bırakmış ki tüm dünya bu cennet gibi vatana göz dikmiş. Ama bu vatan onların zannettiği kadar kolay kazanılmamış. Bunlara örnek verirsek, Gaziantep kendi savunmasında 6317 şehit vermiş, Çanakkale’de 253.000 şehit vermişiz. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış. Hala da şehit vermeye devam ediyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Peki, bizden sonraki nesil ne olacak. Onlara bu vatanı çok daha iyi bir biçimde bırakmamız gerekiyor. Bunun için gelecek nesli tarihimize ve bu vatanın nasıl kazanıldığına dair çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Belediye olarak yapmış olduğumuz Çanakkale ziyaretleri bu açıdan çok önemlidir. Bu mana üzerine kurulmuş ve Türkiye’de ses getirerek örnek teşkil eden bir projedir. Şehitlerimizin din için, bayrak için, vatan için nasıl canlarını feda ettiğini yerinde görmeniz açısından bu ziyaretleri çok önemsiyoruz. Çanakkale’de 253.000 şehit olduğuna göre her metre karede beş litre şehit kanı vardır. Her metre kareye 6.200 mermi çekirdeği düşmüş. Aynı zamanda 517 tane Çanakkale’de Gaziantepli şehit var. Bu mübarek topraklarda işte böyle şiddetli bir savaş yaşanmış. İnşallah oraları gidip göreceksiniz. Hem de en rahat bir şekilde gideceksiniz. Türkiye de Çanakkale’ye gençlerimizi uçakla götüren ilk belediye Şahinbey Belediyesi’dir. Bu bir ilk olup ve yapılan tüm hizmetler sizler içindir. Size verdiğimiz değerden ve önemden kaynaklanıyor" dedi.


40 bin kişi daha gönderilecek


2015 yılında başlayan ve geçtiğimiz yıl da devam ettirilen projede toplam 223 seferde 42 bin 29 kişi uçakla Çanakkale’ye götürülerek, şehitlik gezdirildi. Bu yıl ve gelecek yıl da 40 bin ortaokul ve lise öğrencisinin daha şehitler diyarında yatan ecdadı ile buluşturulması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir