YEREL HABERLER - 20 Temmuz 2017 Perşembe 12:36

Çıkmaz’dan çifte kutlama

A
A
A
Çıkmaz’dan çifte kutlama

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni kabinenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Kabinede iki bakanımızın bulunması Gaziantep için önemli bir şanstır” dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni kabinenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Kabinede iki bakanımızın bulunması Gaziantep için önemli bir şanstır” dedi.


Çıkmaz, yeni kabineye ilişkin yaptığı açıklamada, kabinenin Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti. Gaziantep’in bakanlar kurulunda başbakan yardımcısı ve adalet bakanıyla temsil edilecek olmasının gurur verici olduğunu vurgulayan Çıkmaz, “Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek görevine devam ederken AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül önemli bir bakanlığa getirildi. Her iki bakanımızı da tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İki bakanımız da ülkemize önemli hizmetler sağlayacaktır. Kabinede iki bakanımızın bulunması Gaziantep için önemli bir şanstır” dedi. Mehmet Şimşek’in görev süresinde Gaziantep’i en güzel şekilde temsil ettiğini ifade eden Çıkmaz, Abdülhamit Gül’ün de önemli bir bakanlığı devraldığını vurgulayarak, Gül’ün başarılı çalışmalara imza atacağını kaydetti.


Çıkmaz, Gaziantep’in bundan sonraki süreçte Ankara’da daha güçlü temsil edileceğini sözlerine ekledi.


İSO İkinci 500’de başarımız sürüyor


Çıkmaz, İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) düzenlenen “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016” araştırmasına ilişkin de araştırmada yer alan Gaziantepli firma sayısının her geçen yıl arttığını belirtti. Gaziantepli firma sayısının geçen sene 30 olduğunu anımsatan Çıkmaz, bu rakamın 32’ye yükseldiğini kaydetti. Çıkmaz, şunları kaydetti:


"Gaziantep’in adını Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında duyuran iş adamlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Üreten, istihdama destek veren ve ihracatıyla göğsümüzü kabartan iş adamlarımızın ekonomiye katkısı inkar edilemez. Listeye giren 32 firmanın gelecek sene artacağına inanıyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32