GENEL - 12 Ekim 2017 Perşembe 16:58

Fatma Şahin’e “Ana Arı” benzetmesi

A
A
A
Fatma Şahin’e “Ana Arı” benzetmesi

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, bal üreticilerini işçi arıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ise üreticilere verdiği destekten dolayı “Ana Arı” benzetmesinde bulundu.

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, bal üreticilerini işçi arıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ise üreticilere verdiği destekten dolayı “Ana Arı” benzetmesinde bulundu.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen arı otu dağıtım töreni Çetin Emeç Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Allah’ın insanların yaşaması için bir ekolojik sistem yarattığını aktararak, “Sanayileşen dünya, doğayı yoruyor, insanlar acımasızca yaratılan evreni hoyratça kullanıyor. Arısından karıncasına büyükbaşından küçükbaşına, toprağından suyuna kadar her varlığa sahip çıkmak gerekiyor. Her şey para değil, her şey ekonomi değil, insani sürdürülebilirlik, insanı merkeze alarak kalkınmayı sağlamak için çok çabalıyoruz. Belediye başkanı olarak, esnafımıza, işçimize, ev hanımımıza, çalışan kardeşlerimize, işverenimize bu şehirde akıl teri alın teri varsa onun çabasına onun mücadelesine azıcık dokunmaya çalışıyoruz. Elimizdeki bütçeyi toplumun her kademesine dokunacak, adaletli bir şekilde dağıtmamız ve ekonomik olarak şehrin sürdürülebilirliğini, insanı kalkınmayı sağlamamız gerekiyor. Arı otu tohumu, insanlara ışık oluyor. Yol, konut, su ve elektrik hizmeti üreten belediye anlayışını artık değiştiriyoruz, her kesimin hangi durumdaysa bir tık yukarı çıkarmak, sınıf atlatmak, rekabeti yönetmek ve hayırda yarışmak üzere bir vizyonla yola çıktık. En güçlü toprak ve güneşle beraberiz, birazcık dokunmak yardımcı olmak gerekiyor, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının alt yapısı oluşturulurken, tecrübe ve bilgiyi öne aldık, 4 arkadaşla bu kadar işin üstesinden geliyor. Elimizdeki fırsatı, nasıl çiftçilerimize, nasıl toprakla uğraşana, nasıl alın teriyle ekmek kazanmaya çalışana ulaştırırız bunun için çalışıyoruz. Toprak güçlenirse, çiftçi güçlenirse şehir ekonomisi güçlenir, kirazın arıyla bağlantısını ilk kez duydum güzel Mevlam nasıl bir denge koyuyor arı olmazsa kiraz olmuyor. Bizim görevimiz, doğayı bozmadan küçük küçük desteklerle insanlara yardımcı olmak. O küçük destekler büyük bir şekilde üretimi 5’e katlıyor. Rakamlar, nasıl küçük dokunuşlarla büyük işler başarabildiğimizi bizlere gösteriyor. Her bal kıymetli ama bizim toprağımızda, bizim peyzajımızda, bizim bitkimizde, bizim ekolojimizde farklı bir aroma var. Zahter balı dediğimiz çok önemli bir bal çeşidimiz var. Bunu çoğaltıp markalaştırmalıyız, pazarını artırmalıyız. Önce üretim olmalı, üretim olması için de arının çalışacağı rahat bir ortam olmalı. Bal ormanı kapasitemizi artıracağız. İşçi arı, insanlar bal yesin diye çalışıyor. Azıcık dokundukça kiraz üreticilerine, çiftçiye dokunuyoruz, en önemlisi birbirimizin gönlüne dokunuyoruz, halkımızla kader birliği yaptık, birlikte rahmet var anlayışıyla işimizi yapıyoruz. Halkımız için Hakkın rahmetini kazanmak için yetimin, yoksulun, engellinin, yaşlının, mağdurun ve muhtacın yanında olmak için arı gibi çalışıyoruz, bildiğimiz başka bir şey yok. Arı bal yapmak için biz ise insanların gönlüne girmek için çalışıyoruz” dedi.


“Bin kilogram arı otu veriyoruz“


Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, 2014-2015 yıllarında 9 ilçede 600 üreticiye 2 bin 500 kilogram arı otu tohumu dağıttıklarını belirtti. Yılmaz, Arıcılığı Destekleme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda üye sayısının 278’den 603’e çıktığını vurgulayarak, “İşe başladığımızda proje süresi 5 yıl olarak belirlenmiş ve bal üretiminin yüzde 50 arttırılması hedeflenmişti. Daha projenin 4’üncü yılında hedefimiz olan 250 ton aşılarak 500 tona çıkılmıştır. Arıcılığa desteğimiz devam edecektir. Çok iyi bir ballı bitki olan arı otu dağıtımı yapıyoruz. Üyelerimize 1000 kilogram arı otunu ücretsiz veriyoruz. Üreticilerimize 40 bin TL’lik katkı karşılığı olarak sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.


Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca ise, bir kovanda 20 bin ile 80 bin işçi arının bulunduğunu kaydederek, “Eğer bir ana arı olmazsa işçi arıların yaşam süresi 42 gündü, iki ayda kovan yok olur gider. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aynı zamanda çiftçimizin, tarımımızın ve Gaziantep’imizin ana arısıdır. Başkanımızın desteği sürdükçe bizler, işçi arılar gibi var gücümüzle çalışacağız. Ürettiğimiz balla insanların sofrasına şifa dağıtmaya, sağlığına hizmet edeceğiz. Doğaya, ekonomiye katkı sunacağız” diye konuştu.


Şehitkâmil Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız da Büyükşehir Belediyesi’nin arı üreticilerini desteklemesiyle dolaylı olarak kiraz üreticilerine de destek verdiğini bildirerek, arı olmazsa kirazın döllenmediğini söyledi.


Konuşmaların ardından Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, Şahin’e bal hediye etti. Şahin, arı üreticilerine arı otu tohumu dağıttı, program çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.
İzmir İzmir’de doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı İzmir Şehir Hastanesinde “katliam” yapacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddiasıyla hakkında "beyaz kod" verilen, aracında yapılan aramalarda ise pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce İzmir Şehir Hastanesinde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen C.Y.’nin (50) dün öğlen saatlerinde pompalı tüfekle hastaneye geleceği ihbarı üzerine hastane polisi ve jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Gelen aracı tespit eden polis ve jandarma ekiplerince C.Y. hastane otoparkında etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi. Emniyete götürülen C.Y. buradaki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Tutuklandı Akşam saatlerinde tekrar hastaneye gelen C.Y.’nin "C Blok Kat 9 da katliam yapacağım" demesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Adrese gelen polis ekipleri, acil girişin önünde otoparkta sandalyede oturan C.Y.’nin yanına gitti. Burada polislere ‘gırtlak kanseri kontrolü için patoloji örneği verdiğini, 12 saatte bir defa aspire edilmesi gerektiğini ve kendisi ile ilgilenilmediğini’ söyleyen C.Y. muhafaza altına alındı. Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendilerini odaya kilitleyerek “beyaz kod” verdiği ileri sürülen olayda, hastanenin acil nöbetçi doktoru B.G.’nin kendisini tehdit ettiğini söylediği C.Y.’den şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.