YEREL HABERLER - 05 Şubat 2016 Cuma 16:00

GAÜN'de İntörn Mühendislik Zirvesi Ve Eğitim Programı Paneli Düzenlendi

A
A
A
GAÜN'de İntörn Mühendislik Zirvesi Ve Eğitim Programı Paneli Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından İntörn Mühendislik Zirvesi ve Eğitim Programı Paneli düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen İntörn Mühendislik Zirvesi ve Eğitim Programı Paneli’ne katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, mühendis adaylarıyla tecrübelerini paylaşıp tavsiyelerde bulundu. Konuşmacılar, “İntörn mühendislik müthiş bir uygulama” dedi.
GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen paneli yönetin Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, intörn mühendislik uygulamasının meyvelerinin alındığını ve Türkiye’deki üniversiteler tarafından kopyalandığını, YÖK’e bu sistemde mühendislik eğitimi verilmesi konusunda başvurular olduğunu ifade eden Bayram, bu başarıda üniversite-sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Etkinliğin sonunda panelistlere mühendis adayı öğrencilerin imzaladığı baretler hediye edildi.
MİLLETVEKİLİ KOÇER: “FARK OLUŞTURMAK ZORUNDASINIZ’’
Panelin ilk konuşmacısı olan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, zihniyet değişiminin Türkiye için çok önemli olduğuna işaret ederken, Gaziantep Üniversitesi’ndeki değişim hızının Türkiye’deki değişim hızından daha fazla olduğunu vurgulayarak, “Hangi bölümü bitirirse bitirsin, üniversiteden sonra iş başvurusu yaptığı zaman öğrencinin yeterli olup olmadığının, ya da işverenin beklentilerinin söz konusu. Önemli olan nokta bu” şeklinde konuştu.
Öğrenmenin önemine işaret ederken, pratiğin de o kadar önemli olduğu vurgusu yapan Milletvekili Koçer konuşmasında “Hangi konuda eğitim yaparsa yapsın, arkadaşlarımız pratiği, özgüveni eksikse herhangi bir işe başvururken zorlanıyorlar. Örneğin, mühendislik mezunu bir arkadaşımız herhangi bir işyerine gittiği zaman yıllarca görev yapmış bir ustanın, mühendis olmayan bir ustanın gerisinde kalabiliyorlar. Burada bu İntörn müessesesi çok önemli. Üniversitenizdeki bu zihniyet değişimini kutluyorum. Bunun çok daha yaygın bir şekilde devam etmesini dilerim. Aslında ne yaparsanız yapın fark oluşturmak çok önemli. Yüzlerce binlerce mezunun içerisinde ben neredeyim, nasılım farklı mıyım sorunlarının cevabını önce öğrenci arkadaşlarımızın kendine sorması lazım. Çünkü sizdeki en farklı farklılık bir merak, dünyayla olan ilginiz iş başvurunuzdan işe girdikten sonra iş yerindeki diğer kişilere fark atmak için çok önemli. Sadece burada değil hayatın her alanında çok önemli. Çünkü dünyada rekabet çok yoğun. Her alanda insanlar birbirleriyle rekabet ediyorlar. Öbür tarafta insan olarak hepimiz birbirimizdeki gördüğümüz farklılıklara göre hareket ediyoruz. O zaman devir farklı olma devri, fark oluşturma devri. Bu farkı nasıl oluşturacağız? Kendimizi geliştirerek, araştırarak, pratiğimizi artırarak. Diğer arkadaşımıza göre ben farklıyım diyebilmek burada çok önemli” ifadelerine yer verdi.
DÜNYA HIZLA DEĞİŞİYOR
Konuşmasının devamında Türkiye ve dünyanın hızlı bir değişim içerisinde olduğunu kaydeden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bu sebeple bilginin yenilenme sürecinin de hızlı olduğunu belirterek, “Bundan on yıllar önce dünyadaki bilginin ikiye katlanma hızı 15 yılda bir, 12 yılda bir, on yılda bir sonra 7 yılda bir simdi üç yılda bir. Yani o kadar hızlı bir değişim var. Bu değişimin içerisinde dünyada ne oluyor, eğitim aldığınız konularda mesleki olarak Türkiye’de, dünyada neler gelişiyor; kendinizi yetiştirmek ve bu farklı ortamda değişim ortamında yer almak zorundasınız. Aslında hepimiz öyleyiz. Sizin başlatmış olduğunuz bu değişimi Gaziantep sanayisiyle ilgili olarak çok anlamlı, önemli buluyorum. İntörn dönemi çok önemli. Gaziantep için, arkadaşlarımızın geleceği için çok önemli. Fark oluşturmak, farklı olmak pratiği çok iyi kavrayabilmek ve herhangi bir işe başladığınızda bunu biliyorum, bunu görmüştüm diyebilmek çok önemli. Çünkü üniversitede ders tek başına asla yetmiyor. Pratik olarak çıktığınız zaman bizi bekleyen çok önemli bir süreç var iş yerlerinde. Yeni teknolojiyi öğrenmek, dünyanın kullandığı ya da Türkiye’de şu anda yaygın olan pratik teknolojileri bilmek çok önemli. Bunun için de inceleme ve araştırma her gün Türkiye’de neler oluyor hangi üniversitede ne oluyor hangi hoca ne yaptı? Artık bilgiye ulaşmak çok kolay bilgiyle donanmak çok önemli. Sadece İntörn değil kişinin kendisiyle ilgili araştırma kabiliyeti, merakı da çok önemli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
TİRYAKİOĞLU “HAYAL VE HEDEFLERİNİZ OLSUN’’
Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise, Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’de çok farklı bir yeri olduğunu belirtirken, “Böyle olmalı. Çünkü Gaziantep sıradan bir şehir değil. Gaziantep’in çok parametreleri, ölçülemeyecek, hesap edilemeyecek zenginlikleri var. Bunu her şeyden önce keşfetmemiz lazım. Üniversite-sanayi işbirliğini aslından sadece sanayiciler, kurumlar hocalar değil bunu başaracak olan şahıslar sizlersiniz. Sizin bir şey istemenizle, zorlamanızla olacak. Üniversite öğrenciler için var. Sanayi çalışanları için var. Esas olan sizlersiniz aslında. Hocaları, sanayisi yeni yetişen kuşağın çünkü sahipleri sizlersiniz. Bizler sizler için çalışıyoruz. Kafamızdaki duvarları aşmamız gerekiyor. Bunun için de iletişimi çok güçlü tutmamız lazım. Ulusal düşünmemiz lazım. Bölgesel ve şehirsel sadece Gaziantep Üniversitesi’nin bir öğrencisi olarak değil, ulusal düşünmemiz lazım. Bugünkü atacağımız, atmadığımız küçük bir adımın yıllar sonra bir adım yerine beş yüz adım atsanız yetişemeyeceksiniz. Dolayısıyla bugün içinde bulunduğumuz zaman dilimi içerisindeki bir saat, bir gün bizim için çok önemli. Bu zamanı ve günü çok iyi değerlendirmemiz lazım. Hayal ve hedefleriniz olmadan bir şey başarmamız mümkün değil. Ulaşabileceğimiz bir hedef olması lazım. Aksi takdirde sarhoş gibi yaşıyor pozisyonuna gelirsiniz. Yarını, bir yıl, beş yıl sonrasının planlamayan bir insan bana göre kördür. Körlük olarak değil de, daha ileriye bakmanın modelini mutlaka kendi içimizde geliştirmemiz lazım. Bilgi size gelmesin, gidin siz bilgiyi alın. Mücadele mutlaka lazım, başarı tesadüf değil. Vizyonumuz kendi içimizde vizyonumuzu aklımızı kafatasımızın içine hapsetmeyelim. Kapıları açalım dışarı çıkalım ve özgür bir şekilde ciddi anlamda bilgiye ulaşmanın yollarını arayalım’’ diye konuştu.
Mühendis adaylarının mutlaka en az bir yabancı dili çok iyi konuşmaları gerektiğine işaret eden Tiryakioğlu, “O da bugün başlıyor yani şu anda sizin çağınızda başlıyor, sonradan öğrenemiyorsunuz. Bilginin, uygulamanın dili, dini yoktur. Dini, imanı yoktur. Çünkü, bu bilgi dünyanın her yerinde geçerlidir. En son Aziz Sancar hocamız buradan içimizden farklı Aziz Sancarlar çıkmaması için bir sebep yok. Burada mutlaka bir azim olması gerekir. Gaziantep Üniversitesi ve özellikle Gaziantep sanayisi sizin gibi öğrenciler için bir şans. Burada sanayinin içerisinden yetişmiş hocalarımız var. İnsan çok değerli varlık çünkü sizler bizlerin geleceğiniz. Kendimize sorumluluk enjekte etmemiz lazım. Sorumluluk enjekte ettiğimizde durum çok daha farklı oluyor. Sorumluluklar arttıkça özgürlükler kısıtlanıyor. Kendimize sorumluluk yüklememiz mutlaka şart. Hayatınızı birileriyle paylaşın. Kendinizi tanıyın. Kendimizi tanımadığımız zaman yönetme şansımız mümkün değil. Ne istediğimizi bilmemiz lazım. Eğer bir şeyi istediğimizi bilmiyorsak bir şeyde başarılı olmamız çok mümkün değil. Şimdiden hedefleri ve hayalleri koyup oraya ulaşabilmek için bir maratona başlamamız ve maratonu bugünden itibaren belki ve varsa yarıya gelen arkadaşlarımız hızlanması lazım. Başlamayanların, bugünden başlaması lazım” şeklinde konuştu.
ADNAN ÜNVERDİ “BİZİM SİZE, SİZİN BİZE İHTİYACIMIZ VAR’’
Konuşmasında, Türkiye’yi bugüne kadar yöneten insanların önemli bir bölümünün mühendislikten geldiğini ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, “mühendislikte farklı bir yetenek vardır. Mühendis matematiksel düşünür ve düşündüğünü de bir program dahilinde karşıya sunar. Mühendislik bu anlamda ülkemizin geleceğidir. Çünkü, hedefi olan ülkede yaşıyoruz. 2023 yılını hedefliyoruz. Bunları ancak sizler sayesinde başarabiliriz. Yoksa eski atadan gelen üretim şekilleriyle üretim yapan sanayicilerle bir yere varamayız. Bir yere kadar zaten gelmişiz ama bundan sonrasında kendi kabuğumuzu kırma anlamında mühendise ihtiyacımız var. Matematiksel düşünen insanlara ihtiyacımız var. Global düşünebilen insanlara ihtiyacımız var. Çünkü, global dünyada yaşıyoruz. Kendinizi yetiştirmeniz bizim geleceğimiz demektir. Ben iş başvurusu için karşıma gelen mühendis arkadaşımın cv’sinde öncelikle şunu görmek istiyorum. Tabi mezun olduğu okulun kalitesi önemli burada. Ama, bunun yanında kaç yabancı dil biliyor bir mi, iki mi? En az bir olmasını istiyoruz ama ikiye de bizim için olmazsa olmazlardan biri durumuna geldi. Kaç tane bilgisayar programını biliyor bu da bizim için çok önemli. Çünkü rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Hedefi olan bir ülkedeyiz hedefi olan bir şehirde çalışıyorum şu anda. Türkiye’nin hedefi var, Gaziantep’in de hedefi var. Gaziantep’te de diyoruz ki 30 milyar dolar ihracatımızın olması lazım. Markalar oluşturmak durumundayız. Ulusal markalara ihtiyacımız var. Bunları ancak sizler sayesinde başarabiliriz. Yani bizim size, sizin bize ihtiyacınız var. Sizler içinde bir handikap var. Sizler de ilk iş yerine girdiğiniz zaman mühendis geldi deyip kabullenmiyor oradaki insanlar. İkili insan ilişkilerinizin gelişmiş olması lazım. Bu anlamda teoriyi öğreniyorsunuz size tavsiyem; sosyal anlamda da kendinizi yetiştirin” dedi. İş hayatındaki başarı için mühendis adaylarına tavsiyelerde de bulunan Ünverdi şunları söyledi: “İkili insan ilişkilerinizi geliştirin. İnsanları sizin düşüncenizle değil, olduğu gibi kabul etmeyi de öğrenmenizi tavsiye ediyorum. İş yerine gittiğinizde karşınızdaki işçiyi, ustabaşını öncelikle bir adam yerine koyun. Onun insan olduğunu kabullenin. Mühendis kimliğinizden önce adam olduğunuzu ona kabullendirin. O zaman inanın işler çok daha halledilebilecek pozisyona gelirsiniz. Bu ikili ilişkilerinizi geliştirdikten sonra siz onlardan pratiği öğrenirken bir müddet sonra öğrendiğiniz pratiği bir program çerçevesi içerisinde daha farklı şekilde karşıya yansıtabilir duruma geleceksiniz. Tecrübe kazanmış olacaksınız sizin bu tecrübelerinizle işletmelerimiz daha rekabetçi duruma gelecektir. Bu kadar hızlı gelişen dünya içerisinde rekabetçi olmamızı da sizler sağlayacaksınız. Onun için sizlere muhtacız. Pratik zekanıza, yenilikçi ruhunuza biz muhtacız. Sizler de bizim tecrübemize muhtaçsınız. Bu ikisini bir araya getirdiğimiz zaman ne hedefliyorsak mutlaka başarabiliriz” şeklinde konuştu.
BARTIK “İNTÖRNLÜK MUHTEŞEM BİR UYGULAMA’’
Gaziantep Üniversitesi’nin yaşama geçirdiği İntörn mühendislik uygulamasını ‘Muhteşem’ olarak değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise, “Dedelerimiz, babalarımız hep bilek, omuz gücüyle buralara geldiler. Artık tıkandık ve seviye atlamamız gerekiyor. Eski bilgilerle bunları yapmamız söz konusu değil. Farklı şeyler konuşmamız farklı şeyler düşünmemiz lazım. Bunun için de temelde iyi bir eğitim almış olmamız gerekiyor. Önemlisiniz ama, aldığınız bilgiler yalnızca teknik bilgi. Bunu sahaya yansıtmak çok kolay olmuyor. Rektör Hocamla ilk intörnü konuşurken doktorların intörn olarak geldiğini ve okuldan mezun olduğu anda iş dünyasına başladığını görünce hocam böyle bir fikirden bahsetti bize. Doğru bir fikirdi şu an anlıyoruz ki çok daha doğru bir fikirmiş ve geç kalmışız. Yeni mezun arkadaşlar kısa bir süre bizimle çalışıp sonra ya biz onları istemiyorduk, ya onlar bizi istemiyordu. Çünkü beklentiler karşılanmıyordu. O okulun en başarılısı mezun olmuş bir arkadaş olarak görüyor, saygı duyuyorum. Kendimi işletmemde başarılı bir insan olarak görüyorum ama bir türlü uyuşamıyorduk” diye konuştu.
“SAHANIN TOZUNU YUTUN’’
Öğrencilerden emanet stajdan uzak durmalarını, ailelerin de bu konuda iş dünyasına taassupta bulunmamalarını isteyen Bartık, mühendis adaylarına, “Gidin, sahanın tozunu yutun” tavsiyesinde bulunduğu konuşmasında “İntörnlüğü başlayan öğrencilerden yakınmalar geliyor. ‘Bize fax çektiriyorlar’ diyorlar. Bence fax çekmek de bir iş Bunu da öğrenmeniz lazım. Fotokopi çektiriyorlar. Bunları yapmazsak mühendis de iş adamı da olamayız. Aslında biz intörnlükte öğrencinin gazını alıyoruz. Nasıl olsa okulu bitirecek bitirmek için orada sahanın tozunu yutuyor, bütün heyecanı kayboluyor ondan sonra gerçek dünyaya dönüyor. Şu anda Türkiye’de üniversite mezunu sayımız 6 milyon ve bugün itibariyle üniversitede okuyan sayısı da 6 milyon. Gelecekte 12 milyon üniversiteliye kavuşmuş olacağız. Bu Türkiye için iyi bir şey sizler için zor. Çünkü rakipleriniz azdı önümüzdeki dönemde rakipleriniz çoğalıyor. Onun için de her zaman diğer arkadaşlarınızdan bir adım önde olmalısınız. Yarışta bir asım önde olmak için daha çok sahanın tozunu yutmak gerekiyor. Bu nedenle intörnlüğü önemsiyorum. Mühendis olurken analitik düşünceyi de mutlaka ön sırada koyun. Bu nasıl sağlanıyor, biraz daha fazla araştırmadan geçiyor. Sürekli araştırma içerisinde olmalıyız. Birçok yabancı yayını okumanız gerekiyor. Bilişim teknolojilerine çok vakıf olmanız gerekiyor. Bunları doğru mecra olarak kullanmak gerekiyor. Hayatı bilgisayarın başında oyun oynayarak geçiren annesine de bilgisayarda çalışıyorum diyen birçok arkadaşımızla da karşılaşıyorum. Bu konularda kendinize dikkat edin. Bu günler güzel günler. Önünüzde çok zor rekabetin çok kızgın olduğu günler bekliyor. Orada bir adım önde olmanız gerekiyor. Onun için analitik düşünüp geleceğe yatırım yapmanız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine Furkan Fırat, Erhan Yaşaran, Hatice Senger Erdoğan, Levent Emre, Bayram Gülçiçek, Barış Gürsoy, Volkan Nurdağ ve Halime Eda Tandoğan atandı. Bakanlıkta açık bulunan Vergi Müfettişliklerine ise Sevil Toprak, Osman Neşet Tandoğan, Erol Cihan Dersinlioğlu ve yapılan yeterlilik sınavda başarı gösteren Vergi Müfettiş Yardımcıları Murat Dönmez, Güler Çelik, Harun Yartaş ve İbrahim Ayyıldız atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37’nci maddesi gereğince gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Caner Atasever, Mahmut Kaynar ve Songül Afşar atandı. Tarım ve Orman Bakanlığında ayrıca 5’inci Bölge Müdürü Şahin Çılgın görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında ise açık olan Başmüfettişliklere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Ercan Sarı, Atilla Özkan, Mustafa Yavuz Ülküm, Birol Baha Bağ, Burak Büyükkuzukıran, Fatih Tuna Tunasoylu, Enes Keten ve Emre İlhan atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise görevden alındı. Karar ile birlikte 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliğine Yasin Zengin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Eşref İmamoğlu atandı. Karara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Enver Uzun ise görevden alındı.
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.