YEREL HABERLER - 04 Şubat 2016 Perşembe 21:16

Gaziantep İstatistikleri Değerlendirildi

A
A
A
Gaziantep İstatistikleri Değerlendirildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürü Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Deha Dede, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Gaziantep İstatistikleri hakkında bilgiler verdi.
TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak işbirliği ve iletişimi artırmak amacıyla gerçekleştirdiği toplantılardan bir yenisini Büyükşehir Belediyesinde yaptı. Toplantıya, Belediye Başkanı Fatma Şahin, Genel Sekreter Deniz Köken, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. G. Serdar Tolay, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. M. Abdullah Aksoy ile Halkla İlişkiler Daire Başkanı Fatih Ermeydan, TÜİK’ten ise Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Deha Dede, idareci ve uzmanlar katıldı. Toplantı boyunca yapılan sunumda TÜİK’in görev ve yetki alanları, misyon ve vizyonu, yürütülen çalışmaların detaylı olarak anlatıldığı sunumda, TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar, Veri Araştırma Merkezi (VAM) ve Özel Bilgilendirme Sistemi (ÖBS) konularında bilgiler aktarıldı. Sunumun büyük bir bölümünde ise Gaziantep iline ait nüfus, göç, demografi (doğum, ölüm, intihar, evlenme, boşanma), kültür, yaşam memnuniyeti, hanehalkı tüketim harcamaları, işgücü, dış ticaret, TÜFE, motorlu kara taşıtları, konut satış, yapı izin ve illerde yaşam endeksi verileri katılımcılarla paylaşıldı.
Toplantı sonunda üniversiteler ve kurumlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine değinilerek bu ve benzeri faaliyetlere devam edileceği ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir