YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2015 Pazartesi 16:53

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın 19 MAYıs Mesajı

A
A
A
Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın 19 MAYıs Mesajı

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Milletvekili Erdoğan’ın mesajında, “Birinci Dünya Savaşı’nda Türk Milletini esaret altına almaya çalışan devletlere karşı büyük önder Atatürk “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek, Samsun’da bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin meşalesini yakmıştır. Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmüş ve esaret altında var olunamayacağını, kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi millete olan inancın ve çarenin ancak millette olduğunun anlamlı bir göstergesidir.
Sevgili Gençler, binlerce şehit vererek, her türlü imkansızlıklar ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyet seviyesine taşımaya devam edeceksiniz. Türk milleti olarak, sevgi saygı ve hoşgörü ortamı içerisinde bütün sorunlara akılcı, gerçekçi çözüm yolları bulacağınıza olan güven ve inancımız tamdır. Sizler, bu kutsal emanetin bilincinde olarak, her türlü sorunu aşabilecek, Türkiye’yi yarınlara en iyi şekilde taşıyabilecek güçtedir.
19 Mayıs’ın bu kutlu yıldönümünde Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin gençlik ve spor bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.