YEREL HABERLER - 24 Ekim 2014 Cuma 14:44

Gkv’de 2014 Cambrıdge Sertifikaları Törenle Verildi

A
A
A
Gkv’de 2014 Cambrıdge Sertifikaları Törenle Verildi

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarının 8 yıldır ev sahipliği yaptığı ve Nisan-Mayıs 2014 aylarında YLES, KET ve PET olmak üzere beş kategoride uygulanan Cambridge ESOL sınavları sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.
Dünyanın önde gelen dil seviye belirleme sınavlarından birisi olan Cambridge ESOL sınavlarına katılan ve başarı elde edip sertifika almaya hak kazanan öğrenciler için düzenlenen törene de konuşan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili öğrencileri kutladı. Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vergili konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Cambridge ESOL Sınavları sadece içeriği ile değil, metodolojisi ve ölçme-değerlendirme tekniği ile de tüm dünyada kabul gören ve prestijli üniversiteler ve eğitim dili İngilizce olan köklü kolejler tarafından da tanınan İngilizce düzey belirleme sınavlarıdır. Dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi’nin bir kuruluşu olan ve Cambridge Üniversitesi’ne bağlı olarak yapılan ESOL Sınavları, 1913’ten bu yana dünyanın 65 ülkesinde milyonlarca adayın katılımı ile gerçekleşmektedir. İngiltere’de bulunan sınav değerlendirme merkezi tarafından GKV öğrencilerinin 2014 Cambridge sınavlarında üstün başarı gösterdiği bildirilmiştir. Yabancı dil eğitimine büyük önem veren GKV Özel Okulları öğrencilerinin 2014 ESOL sınav başarıları hepimizin ortak gurur kaynağı olmuştur. Öğrencilerimizi ve onların eğitiminde önemli katkılar sağlayan öğretmen ve velilerimizi yürekten kutluyorum.”
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törende Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Vergili, Genel Müdür Yrd. Fevzi Gürsel, Eğitim Danışmanı Kasım Ateş, Okul müdürleri Ali Bozgeyik, Hüseyin Emre ve İngilizce Bölüm Başkanı Sultan Ulu, başarı öğrencilere başarı belgelerini ve sertifikalarını takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.