GENEL - 10 Ekim 2018 Çarşamba 17:16

GSO’dan enflasyonla mücadeleye tam destek

A
A
A
GSO’dan enflasyonla mücadeleye tam destek

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantep Sanayi Odası olarak ülkemizin geleceği, ekonomik kalkınma, toplumsal refah ve istikrarlı bir Türkiye için atılan tüm adımları destekliyoruz”Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına tam destek verdiklerini söyledi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantep Sanayi Odası olarak ülkemizin geleceği, ekonomik kalkınma, toplumsal refah ve istikrarlı bir Türkiye için atılan tüm adımları destekliyoruz”


Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına tam destek verdiklerini söyledi. Ünverdi, “Devlet-Millet el ele vererek inşallah enflasyonla mücadelede mesafe kat edeceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.


Enflasyondaki artışın sanayiden esnafa, memurdan işçiye kadar toplumun tüm kesimlerini etkilediğini dile getiren Adnan Ünverdi, “Devletimiz, son dönemde yaşanan gelişmeler karşısında önemli tedbirler alıyor. Enflasyonla mücadele kararı da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın almış olduğu ve piyasaları rahatlatmaya yönelik önemli bir adımdır. Kamu ve özel sektör el ele verirsek yüksek enflasyona karşı başarılı olur ve önümüzdeki süreçte enflasyonun, dolayısıyla döviz kurunun makul seviyelere düştüğünü görebiliriz” şeklinde konuştu.


Ünverdi, bu süreçte kararlığın önemine vurgu yaptığı açıklamasında, “Hepimiz üzerimize düşen sorumluluklar çerçevesinde,taviz vermeksizin enflasyonla mücadeleye katkıda bulunmalıyız. Program kapsamında alınan kararlar çok isabetli ve ekonomik istikrara önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Sektörlerden de programın uygulanması ve destekler noktasında güzel dönüşler olduğunu görmek oldukça sevindiricidir. Kamunun yanı sıra, bankalar, şirketler ve sivil toplum kuruluşları Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na tam destek vermektedir. Gaziantep Sanayi Odası olarak bizlerde ülkemizin geleceği, ekonomik kalkınma, toplumsal refah ve istikrarlı bir Türkiye için atılan tüm adımları destekliyoruz. Enflasyonla mücadele konusunda üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle bu yönde yapılan çalışmaların ve uygulamaların yanında olduğumuzu bildiriyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Van’da 12’ncisi düzenlenen İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Ortadoğu’da sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen fuara 80 firmadan yaklaşık 160 marka katıldı. Burada fuar ile ilgili bilgi veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, bu yıl 12’ncisi yapılan fuarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek yapı, malzeme ve inşaat üzerine organize edilen fuarı olduğunu ifade etti. Fuarda 80 firmadan 120’nin üzerinde markanın yer aldığını belirten Çelik, “Bu markalar Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen firmalar. Van’dan çok sayıda katılımcı firmamız var. Yine fuarımızda Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra İran ve Irak’tan da katılım gösteren firmalarımız var” dedi. 4 gün sürecek olan fuarda, cuma ve cumartesi günü yapı ve inşaat sektörü ile ilgili bir zirvenin gerçekleştirileceğinin altını çizen Çelik, “Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız zirve organizasyonumuzda, yapı ve inşaat sektörü ile ilgili çeşitli paneller, söyleşiler ve kongreler olacak. Hem iş insanlarını hem akademisyenleri hem sektör profesyonellerini bir araya getireceğimiz büyük bir organizasyona başladık. İnşallah pazar gününe kadar devam edeceğiz. Ben bu duygularla fuarın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Fuara katılım sağlayan firma yetkilileri ise ilk gün olması hasebiyle katılımın az olduğunu ancak yarından sonra yoğun bir katılım beklediklerini söylediler.