YEREL HABERLER - 28 Ekim 2014 Salı 15:25

Gto Meclis Toplantısı Cumhuriyet Coşkusu İle Birleşti

A
A
A
Gto Meclis Toplantısı Cumhuriyet Coşkusu İle Birleşti

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından Meclis ve Meslek Komite Üyeleri Cumhuriyet Balosunda bir araya gelerek Cumhuriyetin 91. yıldönümünü kutladılar.
Hakkari’de askerlerin şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında hedefin çözüm sürecinin baltalanması olduğunu ifade etti. Gaziantep’te Kobani’yi bahane ederek çıkarılan olaylarda olduğu gibi askerlerin şehit edildiği hain saldırıların amacının çözüm sürecini baltalamak, huzur ve istikrardan ülkeyi uzaklaştırmak olduğunu dile getiren Bartık, Gaziantep’te yaşanan olayların kentin imajını zedelediğini belirterek, “Oluşturulmak istenen algıyı kabul edemeyiz, Gaziantep’i dünyanın gözbebeği bir turizm merkezi haline getireceğiz. Güçlü bir ticaret ve üretim merkezi olmasının yanında bir kültür ve turizm merkezi olan Gaziantep için yaratılmak istenen algıyı kabullenemeyiz, duyarlı olmak zorundayız. Biz Gaziantep’i dünyanın gözbebeği bir turizm merkezi haline getireceğiz. Bunun için çalışmalarımız başladı. Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu olarak İpekyolu ve Doğu Akdeniz Kalkınma ajansları işbirliğinde hazırladığımız ‘Kültür Yolu’ projemiz hem kentimiz hem bölgemiz turizmine önemli katkı sağlayacak” dedi.
Türkiye’nin dünya dizi ihracatında ABD’den sonra ikinci sırada yer aldığını belirten Bartık, Gaziantep’in bunu bir fırsat olarak değerlendirerek kültürel değerlerini ve markalarını uluslararası düzeyde tanıtımı için dizileri kullanabileceğini sözlerine ekledi.
Yaşanan olaylarla birlikte zor bir süreçten geçen Gaziantep ihracatının yeniden yükselişe geçtiğini söyleyen Bartık, “Gaziantep’in son 10 yıldaki ihracat performansı incelendiğinde krizlere, bölgesel ve global gelişmelere karşı dayanıklılığını görebiliyoruz. Toplam ihracat artışımızdaki hız yavaşlamış olmakla birlikte, 2013 yılında Türkiye ihracatının yüzde 4,2’sini gerçekleştiren Gaziantep bu rakamı 2014 yılının ilk 9 ayında yakalamış hatta yüzde 4,3 ile geçmiştir. Suriyelilere çalışma izninin verilmesini olumlu karşılıyoruz. GTO olarak uzun süredir Suriyeli misafirlerimize çalışma izni verilmesi gerektiğini dile getiriyorduk. Şubat ayında Suriyeli misafirlerle ilgili olarak hazırladığımız Ortak Akıl raporunda da bunu tüm gerekçeleri ile dile getirmiş ve yetkililere raporumuzu iletmiştik. Kayı dışılığın azaltılmasına ve işgücü talebinin karşılanmasına destek verecek olan bu karar aynı zamanda iş gücü piyasasındaki iş beğenmeme konusunda da bir farkındalık yaratacaktır” diye konuştu.
GTO Meclis ve Meslek Komite Üyeleri GTO Meclis toplantısının ardından Cumhuriyet’in 91. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gecede bir araya geldi. Gecede Meclis Başkanı Ali Yener ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar var edebilmenin yolunun birlik beraberlikten geçtiği mesajını verdi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan GTO Meclis Başkanı Ali Yener, çok zor şartlarda vücut bulan Cumhuriyeti yaşatabilmek için birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız dedi. Yener yaptığı konuşmada, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti dünya üzerinde en iyi noktaya taşımak ve sonsuz kılabilmek için birlik ve beraberlik içinde tek yürek olarak hareket etmeliyiz. Tek hedefimiz Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti gelecek nesillere güçlü bir şekilde bırakmak olmalı” ifadelerini kullandı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise gecede yaptığı konuşmada “Cumhuriyeti nice 91.yıla birlik ve beraberliğimizle taşıyacağız. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 91. yılını kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Öncelikle bu gururu yaşamamıza neden olan ulu önderimiz Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimiz, içinde bulunduğu zor coğrafyada tarihinden aldığı güç, gençliğinden aldığı dinamizm ve kararlılıkla varlığını sürdürmekte. Bunu devam ettirmek ve daha da ileriye taşıyabilmek için yapmamız gereken birlik ve beraberliğimizi kararlılıkla devam ettirmek. Cumhuriyetimizi başta 100.yıla ve nice 91.yıla birlik ve beraberlikle taşıyacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağlık personeli Berna Çetintaş, Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser Mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde ’Cadı atölyesi’ adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar ?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da , İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim ? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldığı Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde "Cadı atölyesi" adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da, İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.