EKONOMİ - 19 Nisan 2018 Perşembe 16:56

Halı sektörü DOMOTEX Turkey’de buluşuyor

A
A
A
Halı sektörü DOMOTEX Turkey’de buluşuyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GHİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) işbirliğinde Hannover FairsTurkey Fuarcılık A.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GHİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) işbirliğinde Hannover FairsTurkey Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen “DOMOTEX Türkiye Halı Fuarı” 24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.


Türkiye’de makine halısı üreticilerinin en önemli buluşma noktası olan DOMOTEX Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, 24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi’nde bir kez daha ziyaretçilerini ağırlayacak. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, halı üretiminin merkezi olan Gaziantep’te gerçekleştirilecek fuarın önemli bir organizasyon olduğunu belirterek Gaziantep’in halıda dünya trendini belirleyen bir noktada olduğunu, her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi. 24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında kapılarını 11. kez açacak olan Halı Fuarı ile ilgili görüşlerini dile getiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, “Gaziantep halının üretim üssü ve sektörün dünya lideri. Sektörde yer alan firmaların yatırımlarıyla sektör her geçen gün daha da güçleniyor. Gaziantep halı ve parça halı üretiminde adeta bir dünya devi. Böylesine güçlü bir sektörü güçlü bir fuar şirketi ile buluşturarak hem Gaziantep hem de sektör için önemli bir başarıya imza atıyoruz” dedi.


"Halı denildiğinde Gaziantep akla geliyor”


Türkiye’nin en büyük halı fuarının Gaziantep’te düzenlenmesinin çok önemli olduğunu, fuarın bir yandan kent ekonomisine canlılık katarken diğer yandan da halı sektörü ve ihracatına büyük katkı sağladığını dile getiren GTO Başkanı Yıldırım, “Dünyaya halı dokuyan şehirde halı fuarı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fuar yalnızca halı sektörüne değil diğer sektörlere de büyük katkı sağlıyor. Fuar yeni iş bağlantıları ve ihracatın arttırılması için çok önemli. Halıda ileri teknolojiyi yakalayan halıcılarımız y>atırımlarına devam ediyorlar. Halıcılarımızın yaptığı yatırımlar başarıyı da beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.


Fuar sektöre yeni kapılar aralayacak”


Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) ve Hannover FairsTurkey Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleşecek fuara 160 yerli, 35 yabancı ve 122 Gaziantepli halı firmasının katılacağını ifade eden GTO Başkanı Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Halı üretiminde önemli bir merkez konumunda olan Gaziantep halının ‘Başkenti’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu yıl on birincisini gerçekleştireceğimiz Halı Fuarı ile Gaziantep sektörün önemli buluşma noktalarından biri hâline geldi. OFM’de 22 bin 175 metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilecek fuarda sektörün söz sahibi olan kuruluşlarla iş adamları bir araya gelecek. Fuarda stant açan yerli ve yabancı firmalar, yeni ürünlerini tanıtma imkânı bulacaklar. Fuarda bu yıl 195 yerli ve yabancı firma stant açacak. Dünyada halıda söz sahibi olmuş ülkelerde bile ‘HALI’ dendiğinde akla ilk Gaziantep’in gelmesi gurur verici. Biz de GTO olarak düzenlediğimiz ve desteklediğimiz bu fuarlarla sektördeki bu başarıyı daha ilerilere taşıma gayreti içerisindeyiz. Tüm Gazianteplileri, yerli ve yabancı firmaların yeni ürünlerini tanıtacakları bu fuara davet ediyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.