YEREL HABERLER - 18 Kasım 2014 Salı 16:26

Halk Kütüphenesi Kapatılmıyor

A
A
A
Halk Kütüphenesi Kapatılmıyor

Gaizantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Ergün Özuslu, Şahinbey ilçesinde bulunan halk kütüphanesinin kapatılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığı söyledi.
Müdür Vekili Uslu yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazetelerde Şahinbey İlçesinde bulunan Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi nin kapatılacağı konusunda haberler çıktığını hatırlatarak, iddiaların doğru olmadığını kaydetti. Özuslu açıklamasında, “Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi nin kapatılması söz konusu değildir. Aksine, Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyelerimizle birlikte yeni kütüphaneler açılması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi ve Sanko Üniversitesi arasında ilimize Tıp Müzesi kurulması konusunda ön bir mutabakat protokolü imzalanmıştır. Bu müze için Şahinbey Kütüphane binasının olup olamayacağı konusu düşünülmüştür. Daha modern, elektronik alt yapısı iyi kurulmuş, günümüz ihtiyaçlarına karşılık verecek bir kütüphane binası olması halinde Bakanlığımızın onayı doğrultusunda düşünülebilecektir. Kütüphanemiz halen hizmetine devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kütüphanelerimize kullanıcıların daha kolay erişim sağlaması büyük önem arz ettiğini vurgulayan Özuslu, daha merkezi ve kullanışlı kütüphaneleri kullanıcıların hizmetine sunma konusunda Gaizantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesinin destekleriyle yeni kütüphaneler açılması konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü de belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir