YEREL HABERLER - 25 Nisan 2017 Salı 17:01

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Kariyer Günleri

A
A
A
Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Kariyer Günleri

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, gençleri girişimci olmaya çağırarak, “Bunu yaparken gelenek göreneklerinizden kopmayın, yenilikleri, gündemi yakından takip edin, dünya avucunuzun içindeki telefona sığdı" dedi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, gençleri girişimci olmaya çağırarak, “Bunu yaparken gelenek göreneklerinizden kopmayın, yenilikleri, gündemi yakından takip edin, dünya avucunuzun içindeki telefona sığdı" dedi.


Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kariyer Günleri’ne katılan Konukoğlu, konuşması öncesi izlettirilen öz geçmişine değinerek, “İş hayatım, kısa öz geçmişimde anlatıldığı kadar kolay değil. Yarım asrı çalışma hayatımın her aşamasında merdivenleri tek tek tırmanarak, çok çalışarak, azimle, hak ederek çıktım” ifadelerini kullandı.


Katılımcılara mütevazı olmaları ve sivil toplum kuruluşlarında görev almaları çağrısında bulunan Konukoğlu, “Ulaşabileceğiniz hayal kurun. Hayali proje olarak dönüştürün, iş yaşamını merdiven olarak düşünüp basamakları teker teker çıkın ki, yorulduğunuzda düşeceğiniz yalnız bir basamak olsun” diye konuştu.


“Panik Yapmayın”


“Hiçbir zaman panik yapmayın, boğulanların önemli bölümü yüzme bilmediği için ise önemsenecek bir bölümü de paniğe kapılma nedeniyle gerçekleşir” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti,


“Çok çalışın. Çok çalıştığımdan dolayı huzurlu ve mutluyum. Çalışma hayatında sizden yukarıdakine bakarak hırslanın, sahip olduklarınıza sahip olmayanları görerek mutlu olun, kıymetini bilin. Ancak, hırsınızın aklınızın önüne geçmesine sakın izin vermeyin. Başarıda ailenin çok önemli rolü var. Eşimin desteğini her zaman hissettim. Kendimi iş yaşamına kaptırdıysam, eşimin sağladığı destek sayesindedir. Çocukların eğitimi dahil her şeyle yakından ilgilendi. Gözüm arkada kalmadı. Bana çocukları sevmek kaldı. Ancak, şuna da dikkat ettim, işi eve, evi işe taşımadım. Bunu sağlayabildiğiniz ölçüde başarılı olursunuz. Ailedeki sevgi, saygı ve samimiyet, aile ve iş yaşamının huzur ve mutluluk iksiridir. Aman bu iksirden mahrum kalmayın.”


“Ülkem Ve Milletim İçin Çalışıyorum”


Zenginliğin bir noktadan sonra insanların yaşamında hiç bir değişiklik yapmayacağını, geldiği nokta itibarıyla artık kendisi için değil, ülkesi, milleti için çalıştığını ve bundan da mutlu olduğunu vurgulayan Konukoğlu, aile şirketlerinde en önemli sorunun sistem kurmamak olduğunun altını çizdi. Şirkette görev alan her kademedeki aile bireyine maaş bağlanması ve herkesin tasarruf ya da harcama bilincini geliştirmesinin sağlanması gerektiğini bildiren Konukoğlu, "Bu arada, şirkette hiç kimse ölene kadar görevde kalmamalı. 65 yaşına gelen koltuğunu devretmeyi bilmeli. Yükselmek için kimse kimsenin ölmesini beklememeli. Bu yapıldığında şirkette herkes bir kademe yükseleceği için, alttan gelenlere yol açılmış olur. Görevi devreden ise gördüğü aksaklıkları şirket dışından dile getirerek şirkete daha önemli katkı sağlayabilir.” Türkiye’nin değiştiğini ve geliştiğini anımsatan Konukoğlu, “Türkiye nereden nereye geldi? Bunu bir düşünün. Türkiye’nin geleceğinden endişem yok. Gelecek Türkiye’nin, sizler önce kendinize, sonra milletimize ve ülkemize güvenin” diyerek, sözlerini tamamladı.


HKÜ Rektörü Tamer Yılmaz, konuşmasının sonunda SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na, etkinliğe katılımından dolayı plaket takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Giresun Valisi Serdengeçti: “Dünyada 10 binlerce çocuk 23 Nisan’ı göremedi” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 23 Nisan’ın dünya çocukları için bir sevinç, dayanışma ve paylaşma günü olmasına rağmen dünyanın çeşitli coğrafyalarında ne yazık ki on binlerce çocuğun 23 Nisan’ı göremediğini söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da coşkuyla kutlandı. Giresun Valiliği önündeki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikler Giresun Valiliği Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine binaen Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti törende yaptığı konuşmada, “23 Nisan ülkemiz ve tüm dünya çocukları için bir sevinç, coşku, dayanışma ve paylaşma günüdür. Ancak bu yıl da dünyanın çeşitli coğrafyalarında ne yazık ki on binlerce çocuk 23 Nisan’ı göremedi. Savaşlardan, açlık ve kuraklık tehlikelerine, kötü muameleden küçük yaşta çalıştırılmaya kadar birçok sıkıntıya maruz kalmaktadırlar. Çocuklara karşı yapılan her türlü şiddetin önlenmesi ve şiddette bulananların en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. Çocuklar çocuk gibi yaşamalıdır. Çocuklarımıza karşı, geleceği karşı en kutsal, en acil ve en ertelenemez görevimiz budur” dedi. Yapılan konuşmaların ardından 23 Nisan temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül törenlerinin ardından kutlamalar folklor ve çeşitli gösterilerle sona erdi.
Konya Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri, Anıt Alanında Atatürk anıtına çelenklerin koyulması ile başladı. Mevlana Kültür Merkezinde devam eden kutlamalarda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin halk oyunu gösterilerinin ardından şiirler okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları da çeşitli sportif gösteriler gerçekleştirdi. Kutlama töreninde konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aziz milletimizin iradesinin temsili olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve mutluluk içerisinde idrak ediyoruz. Kirli emellerini hayata geçirmek adına vatanımızı dört bir yandan kuşatan emperyalist güçlere karşı milli iradeyi en kararlı bir şekilde ortaya koyan Türkiye Büyük Millet Meclisi devletimizin kuruluşunda da önemli adımlardan biridir. Ezelden beri hür yaşayan ve hür yaşayacak olan milletimiz iradesini 104 yıldır bu çatı altında tecelli ettirmektedir. Milli birliğimizin ve beraberliğimizin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Harbini yönetmiş ve zaferle neticelendirilmiş gazi bir meclistir” dedi. Kutlama programına, Konya Valisi Vahdettin Özkan, protokol üyeleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.